Maas theater dans podium

Spannende voorstelling over vooroordelen
 • 4+
 • muziek
 • poppentheater
Speellijst / tickets

“Leuke grappen, soms met een actuele twist, en toch ook voor de jongere bezoekers een erg spannend verhaal” Musicalworld.

Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien.

Dan wordt het dorp Zozaai opgeschrikt door zo’n monster. Tenminste… Hoorde Teun het nou goed? Was de draak aan het rijmen? Ook de draak is van slag. Iedereen is bang, of wil bang zijn, omdat alle draken gemeen horen te zijn. Maar deze is toch niet gemeen? Dit is juist een vriendelijke draak? Als Trees zich ermee bemoeit is het hek van de dam. Teun denkt na. Is een vlinder zonder vleugels nog steeds een vlinder? En is een slang zonder staart nog steeds een slang? Of een schaap zonder wol, kan dat? Je hebt geen vleugels, geen tanden en geen vuur. Wat ben jij nou voor draak? Je bent een draak van niks!

Mark Haayema maakte De vriendelijke draak al in 2012 bij Theater Gnaffel en schreef vervolgens het gelijknamige boek, waarvan inmiddels de derde druk is verschenen.

Duur voorstelling: 45 minuten (o.v.b.)

Makers
De Grote Haay is het gezelschap van Dennis de Groot en Mark Haayema. Mark Haayema schrijft voor (jeugd)theater, televisieseries en kinderboeken. Tevens is hij (poppen)acteur in het theater en televisie. Dennis de Groot is (poppen)acteur in het theater en op televisie.

EXTRA’S IN HET MAASPODIUM

Ontbijttafeltje vol 
Laat de boterhammen staan en kom voorafgaand aan de voorstelling in het Maaspodium langs voor een fruitig fris ontbijt. Vanaf 09:30 uur staat het ontbijtje klaar voor €4,50 per persoon inclusief een drankje. Reserveer je ontbijt samen met je ticket.

 

 • Quotes

 • Credits

 • “leuke grappen, soms met een actuele twist, en toch ook voor de jongere bezoekers een erg spannend verhaal.” “Bijzonder is de afsluiting van de voorstelling, waar de draak wordt ontgriezeld. Er wordt verteld hoe de draak is gemaakt, en de kinderen mogen de draak ook aanraken.” Musicalworld.

 • Door: De Grote Haay
  Regie, poppen: Elout Hol
  Tekst: Mark Haayema
  Spel: Mark Haayema, Dennis de Groot of Aniek Stokkers, Marike Folles
  Vormgeving: Marius van Dokkum

Geef een reactie

Of deel De vriendelijke draak op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • De vriendelijke draak

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.