Maas theater dans podium

Vurig muziektheater voor dappere dodo's
 • 8+
 • Muziektheater
Speellijst / tickets

Moed, doorzettingsvermogen en op jezelf vertrouwen. Alle jongens en meiden én hun familie krijgen er een extra dosis van mee tijdens Joris & de Drakentemmers.

Het vuur is ontstoken. Vijf Drakentemmers gaan jullie verrassen. De wildste drakenzaken passeren de revue: Wat zijn draken? Hoe vecht je tegen draken? En hoe overleef je niet alleen deze monsters uit bekende verhalen, maar vooral de draken die je van binnen de baas zijn? Draken van het hardnekkige soort dat zich geniepig in je gedachten vast klauwt. Die drakenstemmen in je hoofd die ervoor zorgen dat je, als het erop aankomt, toch niet durft te doen wat je écht zelf wilt.
In Joris & de Drakentemmers gaan de acteurs aan de haal met de legende van Joris en de Draak én met draken van alledag. Al spelend en muziek makend delen ze hun geworstel en ontdekkingen over draken. Deze vurige muziektheatervoorstelling schakelt, met de vaart van een achtbaan, van panische prinsessen naar een stoere bootcamp voor Drakentemmers in spé.

Picknickbrunch voor aanvang
Anderhalf uur voor aanvang van de voorstellingen kun op een picknickkleedje genieten van een goed gevulde picknickmand voor maar 7,50 euro per persoon. Wil je alvast een picknickmand bestellen? Kies dan bij je reservering voor een tarief + picknick brunch.

Workshop Stoute sokken na afloop (gratis)
Trek je stoute sokken aan! In deze theatrale workshop maken we onze eigen stoute sokken en gaan we op avontuur door een theatraal bos. Aan het eind van de workshop is een minipresentatie voor de ouders. De workshop is gratis, begint na afloop van de voorstelling en duurt ongeveer 20 minuten.

Vier je feestje in het Maaspodium
Ben je jarig? Vier je feestje bij Maas! Bij binnenkomst staat er een feestelijk versierde tafel met taart en limo voor jou en je vrienden klaar. Na de taart gaan jullie naar Joris & de Drakentemmers. Na afloop van de voorstelling ontvangen jullie een leuke verrassing. Dat wordt een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! Meer weten? Klik hier.

 • Quotes

 • Credits

 • ★★★ Volkskrant

  “Deze energieke familievoorstelling (8+) van Het Laagland ademt de sfeer van een jeugdige rockopera, met ontboezemingen, spektakel, spreekbeurten, quizzen, verhalen en gevechten.”

  “De echte troef is het aanstekelijke lef waarmee deze ploeg theater maakt.” (Annette Embrechts Volkskrant)

  Volkskrant 

  ★★★★ Theaterkrant

  Met behulp van vele rekwisieten wordt de legende van Joris en de draak in sneltreinvaart verteld, compleet met enkele alternatieve eindes, waarbij niet de draak maar het paard of de prinses wordt gedood.

  “…slim uitgewerkt, waarbij het ene muzikale hoogstandje het andere in hoog tempo opvolgt” Theaterkrant

  Theaterkrant

  ★★★★ Cultuurbarbaartjes

  “Deze voorstelling mag je dit seizoen niet missen. Een grootse, energieke en geweldige vertelvoorstelling met een duidelijke boodschap, zonder een vingertje omhoog te houden.”

  Winnaar Zapp Theaterprijs 2017.
  Esmée, 10 jaar, van de kinderjury Zapp Theaterprijs:

  “Deze voorstelling vond ik echt geweldig. Het ging over Joris en zijn drakentemmers die de draak wilden verslaan! En dat je eigenlijk helemaal niet bang hoefde te zijn. En ze hadden ook een soort boodschap in de voorstelling: Angsten overwin je! En dan kun je jezelf zijn.”

 • Concept & regie: Inèz Derksen
  Spel & muziek: Joris Erwich, Karlijn Hamer, Lennart Monaster, Gijs Nollen en Folmer Overdiep
  Dramaturgie: Ludo Costongs
  Muzikale leiding: Joris Erwich
  Vormgeving: Bas Zuyderland
  Kostuumontwerp: Jorine van Beek & Verdieping3, Inez Coonen
  Lichtontwerp: Sander Salden

Geef een reactie

Of deel Joris & de Drakentemmers op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Joris & de Drakentemmers

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.