Maas theater dans podium

Een stoere drieling op avontuur
 • 4+
 • theater
Speellijst / tickets

Een theatervoorstelling over de bijzondere onderlinge band van broers en over anders zijn.

“Een hommage aan de kracht van essentie. Een diepe buiging” Eindhovens Dagblad, “Prachtig en aanstekelijk voorstelbaar gemaakt voor jong publiek” ★★★★ Volkskrant, “De schakelingen, de slapstick-toverij, het flitsend handenwerk en de geestige mimiek – het gebeurt voor je neus, je zit erbij, je kijkt ernaar en je gelooft je ogen niet” De Groene Amsterdammer, “Drie is een pareltje. (…)  En dan ontstaat er iets zeldzaams. Iets meeslepends dat recht het hart ingaat” ★★★★ Theaterkrant.

De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. De oudste is zeventien dagen te vroeg geboren, heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. De broertjes willen bij elkaar blijven en uit protest gaan ze op reis naar oom Kees in Groningen, waar ze vast met z’n drieën mogen wonen. Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere. Ze kibbelen, hebben honger, vechten met koeienvlaaien en missen hun ouders. Een theatervoorstelling over de bijzondere onderlinge band van broers en over anders zijn.

Drie is een ode aan de in 2015 overleden regisseur Matthijs Rümke (o.a. Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel). Rümke maakte de voorstelling in 2001 bij Theater Artemis en speelde zelf ook mee.

Duur voorstelling: 45 minuten

Extra’s in het Maaspodium
Klik hier voor alle extra activiteiten bij Drie in het Maaspodium in Rotterdam.

 • Quotes

 • Credits

 • Educatie: workshop

 • Randprogramma

 • “Geen poespas. Niet meer prikkels dan strikt nodig, zodat de concentratie naar het spel zelf gaat. Een spel dat even rebels als oprecht is. (…) Ingenieus. Dit eerbetoon aan in 2015 overleden Rümke is in feite ook een hommage aan de kracht van essentie. Een diepe buiging” Eindhovens Dagblad.

  “Een avontuur op de paar vierkante meter. Prachtig en aanstekelijk voorstelbaar gemaakt voor jong publiek” ★★★★ Volkskrant.

  “Wat we zien is het alfabet van toneel maken. (…) je snapt meteen waarom toneel zo mooi is. (…) Drie spelers met het vermogen om niet alleen de woorden te laten fladderen maar ook heel hun lijven. De schakelingen, de slapstick-toverij, het flitsend handenwerk en de geestige mimiek – het gebeurt voor je neus, je zit erbij, je kijkt ernaar en je gelooft je ogen niet. Ze kunnen echt vliegen. Ook al is dat niet waar. Zo wou Matthijs dat. Voor een gretig publiek van de allerjongsten. En voor hun opa’s en oma’s. Met z’n allen nét vier zijn. En dan al dol op toneel” De Groene Amsterdammer.

  “Drie is een pareltje. (…) Ze schakelen intuïtief, timen hun tekst magisch met elkaar en de muziek. En dan ontstaat er iets zeldzaams. Iets meeslepends dat recht het hart ingaat” ★★★★ Theaterkrant.

  “Drie is een liefdevolle uitgeklede en muzikale ode aan Matthijs Rümke (…) ‘Drie stoelen een technicus. Meer heb je niet nodig.’ ” Brabants Dagblad.

  “Een spannend avontuur dat boeit van begin tot eind. (…) Perfecte timing, komisch talent, mimiek en samenspel maken van Drie een bijzondere voorstelling” Theater- en musicalnieuws.

  “Het is en blijft actueel en indrukwekkend om naar te kijken. (…) Deze ode aan Matthijs Rümke is er één om u tegen te zeggen” I love theater ♥♥♥♥ en een half.

  BLOGGERS

  “We hebben het ontzettend naar ons zin gehad. De duur voor de voorstelling is ideaal: 40-45 minuten. Voor kleine kinderen goed vol te houden. De voorstelling zelf is leuk en op een grappige manier uitgevoerd” Olivette

  “De voorstelling krijgt van mij echt een hele dikke vette JA! Het is echt een hele leuke voorstelling” Marieke Blogt

  “Een vrolijk, ontroerend en spannend avontuur (…) Leuke taalvondsten, een simpel decor, mooie muziek en ontroerend spel. We vonden het zo leuk dat we nog wel langer hadden willen genieten van de voorstelling en zijn stiekem heel benieuwd hoe het met de broers verder gaat” Maandagdaandag

  “Genoten van de voorstelling. (…) Mijn dochter ging ondanks de eenvoud van de voorstelling toch in haar fantasie helemaal mee met het verhaal. (…) Het bracht ons op mooie gesprekken, die eigenlijk precies gingen over de onderwerpen die regisseur Rümke ook voor ogen had met de voorstelling: anders zijn en de band tussen de drieling” Bloei.

  “Dit theaterstuk bewijst dat je een goed stuk kunt neerzetten zonder teveel poespas. Alles wordt uitgebeeld door middel van fantasie. Het verhaal spreekt kleuters enorm aan (…) Het stuk heeft een goede lengte voor jonge kinderen (…) Mijn dochter (4,5 jaar) is erg beweeglijk maar bleef een half uur rustig zitten Mammiemammie

  “Ik geef Drie vier en een halve ster! Het is echt aan te raden, of je nou een peuter bent of niet!” Maasreporter Britt Schuurmans

 • Tekst: Bodil de la Parra
  Regie: Dorien Folkers
  Spel: Niek van der Horst, Freek Nieuwdorp/Erwin Boschmans, Felix Schellekens
  Concept: Matthijs Rümke
  Dramaturgie (2001): Carel Alphenaar
  Dramaturgie remake (2018): Judith Faas
  Coproductie: BonteHond, Maas theater en dans

  Maas theater en dans wordt mede gefinancierd door Gemeente Rotterdam, Ministerie OCW en Fonds Podiumkunsten.
  BonteHond ontvangt structurele subsidie van Fonds Podiumkunsten, Gemeente Almere en Provincie Flevoland.

 • De workshop is ook geschikt voor het vrije publiek in het theater na afloop van de voorstelling.

  Workshop Drie op school of in het theater
  Ben jij weleens weggelopen? Waar zou je dan naartoe lopen? En welke avonturen maak je mee onderweg? Samen met de leerlingen gaan we op een filosofische wegloopreis. Onderweg maken we avonturen mee, zingen we De paden op, de lanen in, maken we onze eigen loopchoreografie en fantaseren we over weggaan en weer thuis komen. Deze workshop geven we in de klas (60 minuten).

  Wanneer: Voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor/na de voorstelling in de klas
  Duur: 60 minuten
  Wie: Theaterdocenten van Maas
  Capaciteit: 30 deelnemers
  Prijs: €75,00 excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats
  Contact: sara@maastd.nl

 • Pindakaasbar

  Studio de Bakkerij – Rotterdam
  Datum: zo 23 sep 2018
  Tijd: na afloop van de voorstellingen

  Theater de Veste – Delft
  Datum: zo 30 sep 2018
  Tijd: na afloop van de voorstelling

  Maaspodium – Rotterdam
  Datum: zo 7 oktober 2018
  Tijd: na afloop van de voorstellingen, om 11:00 en 15:00

  Podium Hoge Woerd – Leidsche Rijn
  Datum: zo 28 oktober 2018
  Tijd: na afloop van de voorstelling

  Workshop

  Cultuurcentrum Berchem – Antwerpen (BE)
  Datum: vr 2 nov 2018
  Tijd: na afloop van de voorstelling, om 16:00

  Theater Brugge (BE)
  Datum: za 3 nov 2018
  Tijd: 15:00 – 16:00

  Schouwburg Ogterop – Meppel
  Datum: za 11 nov 2018
  Tijd: voorafgaand aan de voorstelling, om 13:15

87 reacties op Drie

 1. Pure suggestie waar mijn kleindochter en ik helemaal in meegingen!Dat is wat theater doet,als het goed is,je meenemen alsof het echt is,in je hoofd,en met zo weinig middelen!Het mooiste bewijs daarvan is wat mijn kleindochter na een kwartiertje fluiserde:”maar dit is niet echt?!”

 2. Ontzettend leuk! Met weinig attributen, veel samenspel, goeie timing, bewegingen en muziek een prachtige voorstelling neergezet. We hebben veel gelachen en waren ook ontroerd. Genieten voor jong en oud. Een absolute aanrader.

 3. Een fantastische voorstelling , van begin tot eind genoten met Mn 2 kleinkinderen , die ademloos hebben geluisterd !!! Een echte aanrader , top ………

 4. Leuke voorstelling waar we met onze kleindochter van hebben genoten. Als 4-jarige vond ze niet alles goed te begrijpen, maar ze ging helemaal op in het verhaal. Mooie boodschap in een soms hilarische verpakking. Interactie op het eind met de kinderen had o.i. ook tijdens de show gemogen.

 5. Wat een geweldige voorstelling!!! De kinderen hebben genoten en wij ook! Leuke interactie en een hartverwarmend eind… onze complimenten!!!!

 6. Basisschool Wereldwijs Eersel:

  Wij hebben allemaal heel erg genoten van jullie inspirerende voorstelling! De mimiek, geluiden en bewegingen hebben onze kinderen heel erg gemotiveerd om geboeid te blijven, COMPLIMENTEN.
  Jammer dat het erg druk was bij de garderobe en dat we niet de zaal in konden gaan om vast te kijken vanaf de stoel, naar het licht, de gordijnen, de zaal en de techniek, dan was het helemaal SUPER geweest.
  Bedankt.
  Groetjes,
  Kinderen en leerkrachten van basisschool Wereldwijs

 7. Onze kinderen hebben genoten van jullie geweldige voorstelling!
  En wat een spetterend en hartverwarmend eind! Onze complimenten!

 8. Heel erg leuk, eenvoudig maar daardoor heel boeiend.
  Heel goed visueel te krijgen, het verhaal.
  Enthousiaste spelers!
  Kinderen hadden de volle aandacht voor jullie.
  Ook qua tijdsduur precies goed naar mijn mening.
  Even nog interactief afsluiten en met een tatoo naar huis, super!

 9. Wat een fijne simpele TOP voorstelling! Grote onderwerpen, kleine handelingen & heel veel humor! De humor paste perfect in de belevingswereld van de 6/7 jarigen waar we mee waren.

  Superleuk om het interactief af te sluiten!
  Tip: laat alle kids naar buiten sluipen (zijn ze binnen no time zachtjes de zaal uit 🙂

 10. Fantastische voorstelling.Ik was er met mijn leerlingen van groep 1/2. Zij waren zeer geboeid en betrokken.
  Het interactieve einde van de voorstelling was een schot in de roos.
  Bedankt!

 11. Wat een leuke voorstelling!(in podium mozaïek)Mijn zoontje van 3 snapte nog niet alles, maar heeft aan het einde heel fanatiek meegedaan. Ikzelf heb een paar hard gelachen. Aanrader voor 4+rs!

 12. Wat hebben we genoten samen met onze kinderen van groep 3 van RKBS De Opstap uit IJsselstein. De kinderen zaten helemaal “in” de voorstelling. Knap hoe met slechts 3 stoelen en 1 speen een verhaal neergezet wordt dat je helemaal mee beleeft en voor je ziet. Na de voorstelling hebben de kinderen nog verder gefantaseerd en getekend wat zij zouden meenemen als zij zouden weglopen. Ze konden er geen genoeg van krijgen. Bedankt!

 13. Leuke voorstelling qua beweging, maar qua verhaallijn voor kinderen die zelf op het speciaal onderwijs zitten, te moeilijk. Geen kind van onze groep kon na afloop vertellen waar het verhaal over ging. Gelukkig maar eigenlijk, want om je nou te moeten identificeren met een “kind” met een fopspeen in zijn mond…
  Ook het uitbeelden van een epileptisch aanval is misschien niet zo leuk als je zelf ook epilepsie hebt.
  In onze groep zaten twee kinderen die vorig jaar hun vader zijn verloren. De grappen over dood, zijn voor hen niet zo grappig.
  Tot slot vond ik het schelden naar elkaar in vrij grove bewoordingen ook niet zo’n succes qua voorbeeldfunctie.
  Het interactieve gedeelte aan het einde, werd door ons allemaal erg gewaardeerd.

 14. Gisteren de voorstelling bekeken met de school van mijn kinderen. Fantastisch hoe je de aandacht van ruim 100 kleuters erbij kunt houden 45 minuten lang, zittend en zonder poespas… en dan de combinatie van de muziek, het vertellen en spelen. Super! We hebben geweldig genoten.

 15. Geweldige voorstelling. Mijn dochter (6) heeft drie kwartier helemaal in het verhaal gezeten en alles kwam binnen en werd opgeslagen. De hele weg naar huis werd er ‘door het bloemveld gedanst’ en het hele verhaal werd thuis nog eens dun overgedaan. We hebben genoten! Bravo!

 16. Wat een superleuke voorstelling. Knap hoe de drieling met weinig attributen/decor de kinderen 40 min voor zich wisten te winnen. Goed toneelspel. Enorm grappig voor jong en oud. De koeienvlaai-grap was goud. Leuke interactie en heerlijke afsluiter aan het einde! Even met z’n allen wegsluipen, toeteren en rennen. Dikke JA! (Ark van Noach – groep 4)

 17. Wat een superleuk voorstelling. Kids van groep 4 van de Ark van Noach hebben gisteren genoten! Gillen, lachen, meedoen. En wij vonden het ook heel vermakelijk! Bedankt!

 18. Afgelopen woensdag deze voorstelling met twee groepen van de basisschool gezien. Wat een ontzettend leuke voorstelling. De kinderen zaten helemaal in het verhaal. Prachtig om te zien hoe weinig je aan spullen, podiumruimte en kostuums nodig hebt voor een prachtig verhaal.
  Complimenten aan de acteurs voor de mooie interactie en goede timing!

 19. Wat heb ik ontzettend genoten van jullie spel. De reacties van de kinderen van groep 4 van de Ark van Noach waren wisselend. Ze vonden het grappig maar wel jammer dat er geen mooi decor was en dat er geen attributen werden gebruikt. Toen ik vroeg of ze het niet heel knap vonden om juist zonder spulletjes te spelen en zonder decor, zeiden een aantal kinderen dat het wel heel knap was. Ik heb ze verteld dat ze hun eigen fantasie konden gebruiken en dat is natuurlijk ook heel mooi.
  Het mogen meedoen aan het einde was echt fantastisch.

 20. Ik heb zelf als student zijnde, samen met nog wat andere studenten, deze voorstelling bezocht. Erg knap hoe je met zo weinig, zo veel kunt bereiken. Een goede combinatie tussen leuke en treurige onderwerpen. Daarnaast perfecte timing en humor. Zeker een aanrader voor het hele gezin!

 21. Geweldige voorstelling! Zojuist gezien met de klas van mijn dochter (groep 3). Echt een aanrader! Grappig, perfecte timing en mimiek, helemaal in lijn met de belevingswereld van een 6 jarige. Kinderen (en ouders) hebben genoten van begin tot eind.

 22. Reactie van onze groep 4:
  Gewelidig, gewoon geweldig!
  Grappig, leuk!!!
  Super super leuk!
  Het was een superleuk toneelstuk.
  Het leukste toneelstuk dat ik heb gezien.
  De beste voorstelling.
  En leuk dat we mee mochten doen.
  Bedankt dat jullie gekomen zijn.

 23. Tja, wat blijft er nog over aan superlatieven, als iedereen ze al allemaal heeft gebruikt.
  Het is een fantastische voorstelling, letterlijk en figuurlijk. Wat een ver- en uitbeelding.

  t Belangrijkste: de vier van 5,6,7 en 8 jaar waren volledig in de ban ! Wij ook !

 24. Top voorstelling, op maat van ±4 jarige kleuters. We hebben genoten.
  Heerlijk hoe de kinderen betrokken worden vanaf het begin zoals het uitschakelen van de gsm alsook het mee op stap nemen op het einde…

 25. Drie leuke jongens! Tof voor zowel de kinderen als de ouders.
  We deden allemaal mee op het einde ( en dat voor Belgen hè :-))
  Doe zo voort! In berchem zijn we alvast fan!
  Ps: papa en dochter zijn fan van de tattoo!!!

 26. Wat een geweldige voorstelling! De beste die we in tijden hebben gezien. Onwaarschijnlijk knap hoe je met zo weinig zo veel kunt doen. Mijn dochter van 4 was van het begin tot het eind geboeid en heeft geschaterd om de manier waarop de broertjes elkaar regelmatig uitfoeterden. De balans met de serieuzere momenten was perfect en de zielige momenten (Als een van de drie heel hard moest huilen) duurden kort genoeg om te beseffen dat het niet echt was en lang genoeg om je als kleuter in te kunnen leven in het herkenbare verdriet. Het thema was ook al zo mooi! Een diepe buiging voor deze mannen.

 27. Heel leuke voorstelling! Mijn zoons van 8 en 5 jaar waren geboeid tot op het eind en waar ze normaal niet te porren zijn voor interactieve zaken, deden ze nu vrolijk mee!

 28. Zeker een aanrader: mooi verhaal, goed gebracht, leuke muziekfragmenten ertussen en ook een erg fijn einde. Als je meer voorstellingen in Nederlandstalig België wil doen, raad ik wel aan om bepaalde woorden te vervangen (‘poep’ door ‘kaka’, ‘oom’ door ‘nonkel’ en misschien ook een Belgische stad uitkiezen voor Groningen).

 29. Hallo allemaal,

  Wij, leerkrachten en kinderen van de van Eijckschool, hebben gisteren genoten van de voorstelling “Drie” aan de groepen 3 en 4.
  Zelf heb ik de eerste voorstelling gezien en vond hem echt super ! De kinderen genoten zichtbaar. Ik hoop dat de tweede voorstelling net zo goed is verlopen.
  Bedankt voor deze mooie ervaring !

  Groetjes

  Irma Demir

 30. De kinderen van groep 3 en 4 vonden het geweldig. Boeiende en levendige voorstelling van begin tot eind. De combinatie van spel(drama), muziek en humor verpakt in een herkenbaar verhaal is zeer de moeite waard.

 31. Over het algemeen was het een leuke voorstelling waar de kinderen van de klas (groep 1-2) van genoten, maar sommige onderwerpen gingen ons als meegekomen ouders wat ver (over baarmoeder en de epilepsie). We zagen dan ook de aandacht verslappen en de kleuters luidruchtig worden. Ook het taalgebruik deed ons soms de wenkbrauwen optrekken (hou je bek, schijten).
  Wel leuk om te zien dat de kleuters zo leuk reageerden op het gooien met de koeienvlaai en later het stukje interactief sprak ze ook erg aan.
  De meeste kleuters hebben als leuk ervaren.

 32. Wat een geweldige voorstelling. Creatief, artistiek, grappig en serieus. Spreekt kleuters zeer aan. Goede balans tussen activiteit en rust, lachen en stilte.

 33. Zo leuk! Voor mijn zoontje van 4 maar ook voor mijn zoontje van bijna 8. Ze hebben er van genoten. En ik ook trouwens!
  Met weinig (alleen de 3) een geweldig stuk maken.

 34. Vandaag met onze onderbouw naar de voorstelling geweest!
  Erg leuk en een super interactie met de kinderen.
  De kinderen hebben genoten, de volwassenen eveneens!
  Jullie waren zeer relaxed, prima sfeer. Heel leuk.
  Bovendien zéér attent dat jullie bereid waren om eerder te beginnen zodat wij niet onnodig lang 75 kleuters rustig moesten zien te houden doordat de bussen ons veel te vroeg hadden afgeleverd!
  Dank!!

 35. Super voorstelling. Zo knap om kinderen te boeien met weinig meer dan drie stoelen en goede acteurs. Lisa heeft zitten schateren van het lachen, maar ook serieuze vragen gesteld over het onderwerp ‘speciale school’.

 36. Een geweldige voorstelling! Het gesprek tussen mijn 2 zonen waarvan de oudste in het buitengewoon onderwijs zit: “Krijg je op jouw speciale school elke dag een snoepje? Nee, bij mij niet. Oh dan zit Jonas op een andere speciale school! Ik denk het wel, ik had hem nog nooit gezien.” Ze konden niet over de voorstelling zwijgen op de terugweg en hebben hem ook nagespeeld voor oma. Enorm leuk om te zien!

 37. Wat een ontzettend leuke voorstelling! Zo simpel en toch zo duidelijk. Heel knap om zo’n vermakelijke en leerzame show neer te zetten. Heb genoten!

 38. Vandaag, 31 mei, met groep 4 van de Toermalijn in Zeewolde de voorstelling gezien.
  Kinderen, ouders en leerkracht waren erg enthousiast.
  Dat je met zo weinig middelen kinderen mee zuigt in het verhaal!!
  Geweldig!!!

 39. Op 4 mei hebben wij deze voorstelling bezocht in het Stadstheater in Zoetermeer. Wij hebben zelf 3 jongens en de oudste heeft ADHD en PDD NOS. Dit stuk was dus echt op ons lijf geschreven. We hebben genoten en de kinderen hebben veel gelachen. Erg leuk dat de kinderen op het eind worden betrokken bij de voorstelling en op hun stoel mee kunnen doen. Het stuk is verder goed te volgen en past precies bij de belevingswereld van kinderen. Fijn dat het ook niet heel lang duurt zodat de kinderen de hele tijd geboeid kunnen blijven kijken.

 40. Prachtige voorstelling die zowel kleuters als volwassenen op hun stoel houdt, maar er zeker niet aan vastlijmt. Wat een prachtige vondsten op het gebied van taal, beweging, mimiek en decor. De eenvoud maakt er ook een sterke voorstelling van. Ook met een prima spanningsboog van 45 minuten. zo hoort theater kortom te zijn!

 41. Van begin tot eind boeiend! Met de middengroep van het VSO (14-17) jaar gekeken. Leuk, vermakelijk en doordacht! Ondanks de hoge temperatuur(tleek wel een hittegolf) een verfrissend stuk voor alle leeftijden.

 42. Ge-wel-dig! Ik was als begeleider mee met 2 kleuterklassen en iedereen heft genoten. Interessant, prikkelend, leerzaam en zeer vermakelijk!

 43. Met een minimum aan toneelattributen en een maximum aan acteertalent, hebben jullie de kinderen van groep drie derde Dalton Amsterdam en mij als begeleidend vader, een fantastische drie kwartier bezorgd! Het had nog langer mogen duren. Onze tweeling Ilya en Sasha zijn benieuwd hoe het de drieling verder in het leven vergaat!

 44. Een hele leuke voorstelling, vol humor en een herkenbaar thema. Het “meespeelmomentje” op het einde was een heel leuk sfeermomentje voor de kinderen!

 45. Ik was met de school van mijn dochters (4 en 5) mee (15 mei) en we hebben ontzettend gelachen. En de boodschap was mooi, speels en duidelijk.
  Ook aan het eind even meedoen met de acteurs was een leuke opzet en goede afsluiting voor het lang stilzitten wat best heel goed ging.
  Enige noot van aandacht is dat ik wel schrok van soms het taalgebruik. Er werd bijv gezegd ‘hou je bek’ en dat heb ik mijn kinderen niet geleerd. Met ‘hou je mond’ heb je toch dezelfde betekenis. En ik denk ook niet dat dit wenselijk is of een afspiegeling is van de doelgroep.

 46. Ik was met mijn dochter en haar klas. Ik heb nog nooit kinderen in deze leeftijd 4,5 en 6 zo geconcentreerd gezien.
  Chapeau. Zowel voor de kinderen als de volwassenen geweldig.

 47. Wat een cadeautje!!
  Onze mannen van 3 en 4 vonden het geweldig en ik vond het betoverend. Hoe bijzonder en super knap, die balans tussen veel en weinig met een reusachtig resultaat!
  Thankzz!

 48. Geweldig. Bijzonder knap hoe je kleuters kunt boeien met 3 jongens op een stoel.
  Briljante voorstelling, dank voor deze theaterervaring, onze kleuter en wijzelf hebben enorm genoten!!!

 49. Zondag in de schouwburg in Utrecht de voorstelling gezien.
  Erg leuk, en heel begrijpelijk voor kleine kinderen maar ook als volwassene met plezier gekeken en geluisterd.
  Aanrader!

 50. Met zo weinig middelen, zo’n levendig en beeldend verhaal neerzetten. Erg knap en heel leuk! De kinderen leven zich helemaal in (ouders ook).

 51. Wat een heerlijke voorstelling! Van begin tot het einde genoten, van de lichtheid, het vakmanschap, alles! Ik was weer even vier!

 52. Vanmiddag bij de voorstelling in Zoetermeer geweest.. we waren met 5 kinderen van 3,4,7 en 8 jaar.. alle kinderen hebben genoten! Knap werk om het voor elkaar te krijgen om met 3 mensen op stoelen voor een wit scherm ons mee te nemen in een boeiend verhaal… Dit is theater en toneel spelen!
  Bedankt!

 53. Wij hebben via een actie gratis kaartjes gekregen. We wisten niet zo goed wat we konden verwachten. Al met al hebben wij enorm genoten en onze zoon van twee (die nu met koeienvlaaien gooit) misschien nog wel het meest. Dit is een aanrader om te bezoeken met vooral jonge kids (max tien jaar).

 54. De afgelopen jaren heel wat voorstellingen gezien en deze staat absoluut in de top 3! Ontzettend leuke en originele theatershow! Knap acteerwerk! Onze zoon van 4 en dochter van 3 jaar vonden het fantastisch (evenals wijzelf). Een absolute aanrader.

 55. Mijn dochter van 8 heeft heel hard gelachen en mijn zoon van 5 moest er even in komen maar vond het daarna ook erg leuk! Ook voor de ouders zeker niet saai. Goede combi van Maas theater en Bonte Hond!

 56. Hoi, ik vond het helemaal niet zo goed. Samen met dochter van 4 gegaan en 1e wat ik thuis zei tegen m’n partner is dat ik gebrek zag aan ervaring en kennis van het communicatie-niveau (die zeggen geen: “hou je bek” tegen elkaar) en belevingswereld van 4-jarigen. Al met al niet heel realistisch dus en kinderen in de zaal bleven dus ook moeilijk geboeid, werd snel rumoerig, terwijl het toch ‘maar’ 45 minuten duurde. Vond de prijs-kwaliteit verhouding mede hierdoor dus ook niet geheel op z’n plaats.

 57. Onze kleinzoon van 5 heeft erg genoten en wij als opa en oma ook.
  Het was heel herkenbaar en duidelijk.
  Erg leuk dat we aan het slot van de voorstelling dezelfde bewegingen mochten maken als de 3 broers in de loop van hun verhaal.

 58. Wat een super leuke voorstelling. De kinderen van groep 1 en 2 hebben genoten. Sloot goed aan bij de belevingswereld van de kinderen. Zie dit drietal volgend schooljaar graag terug!

 59. Heel vrolijk en dicht bij de belevingswereld van de kinderen.
  Ook de groep 4 kinderen heb ik horen schaterlachen.
  Het drietal vulde elkaar goed aan.

 60. Wat een aanstekelijke voorstelling, we doen vanzelf mee met het liedje en de bewegingen! Geniaal. Wij hebben de tattoo’s ook meteen opgedaan…

 61. “Ik vond het leuk! Ik vond het grappig dat ze koeienvlaaien op elkaar gingen gooien. En het gedeelte over de besjes was ook grappig maar toen werden ze er ziek van.”

 62. “Ze deden het goed. Ik vond het leuk hoe ze gingen lopen en rennen op de stoelen. Ik moest erg lachen om de koeienpoep. En het muziekje vond ik erg leuk!”

 63. ontzettend leuke voorstelling: voor de kids maar zeker ook voor de ouders! simpel maar sterk toneelbeeld en een verhaal waar je helemaal in zit! dank!!!

 64. Echt een top voorstelling!
  Ik ben met een groep 3-4 combinatie anderstaligen komen kijken in Den Haag ( sommigen echt net 2 dagen in Nederland) en ik heb 40 minuten lang 20 stralende koppies gezien. Ze waren eigenlijk niet op hun stoel te houden! Erg goede interactieve afsluiting!!!

  Ik kom volgende week fijn met mijn dochter kijken in Rotterdam, die kan ik het niet onthouden!

 65. Wat een ontzettend grappige voorstelling. Ik was er met mijn groep 4 (leerlingen van 7 en 8 jaar) Ze hebben genoten en vonden het super-grappig! Ook erg leuk dat ze aan het eind van de voorstelling even lekker mee mochten doen. Top

 66. Wat een prachtige voorstelling! Dat zoiets simpels je fantasie zo kan prikkelen. Het toverde een grote lach op onze gezichten. Allemaal gaan!

Geef een reactie

Of deel Drie op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Drie Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Drie
 • Drie Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Drie Maaspodium Rotterdam
 • Drie
 • Drie

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Op Reis

Gespeeld

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Gespeeld

 • Drie Maaspodium Rotterdam
 • Drie Maaspodium Rotterdam
 • Drie Maaspodium Rotterdam
 • Drie Theater aan het Spui Den Haag
 • Drie Theater aan het Spui Den Haag
 • Drie Collage Almere
 • Drie Collage Almere
 • Drie Collage Almere
 • Drie Collage Almere
 • Drie Collage Almere
 • Drie Rabotheater Hengelo
 • Drie Rabotheater Hengelo
 • Drie Kidd Almere
 • Drie Kidd Almere
 • Drie Kidd Almere
 • Drie Kidd Almere
 • Drie 30CC/Wagehuys Leuven
 • Drie 30CC/Wagehuys Leuven
 • Drie Kidd Almere
 • Drie Kidd Almere
 • Drie Tweetakt Utrecht
 • Drie Tweetakt Utrecht
 • Drie Tweetakt Utrecht
 • Drie Kidd Almere
 • Drie Kidd Almere
 • Drie Kidd Almere
 • Drie Kidd Almere
 • Drie Kidd Almere
 • Drie Theater Kikker (Tweetakt) Utrecht
 • Drie Kidd Almere
 • Drie Kidd Almere
 • Drie Maaspodium Rotterdam
 • Drie Maaspodium Rotterdam
 • Drie Maaspodium Rotterdam
 • Drie Maaspodium Rotterdam
 • Drie Maaspodium Rotterdam
 • Drie Maaspodium Rotterdam
 • Drie De Krakeling Amsterdam
 • Drie De Krakeling Amst
 • Drie De Krakeling Amsterdam
 • Drie De Krakeling Amsterdam
 • Drie De Krakeling Amsterdam
 • Drie De Krakeling Amsterdam
 • Drie De Krakeling Amsterdam
 • Drie Ostade Amsterdam
 • Drie Ostade Amsterdam
 • Drie Ostade Amsterdam
 • Drie Rotterdam College Rotterdam
 • Drie Rotterdam College Rotterdam
 • Drie Meervaart Amsterdam
 • Drie Meervaart Amsterdam
 • Drie Bijlmer Parktheater Amsterdam
 • Drie Bijlmer Parktheater Amsterdam
 • Drie De Meervaart Amsterdam
 • Drie De Verbeelding Zeewolde
 • Drie De Verbeelding Zeewolde
 • Drie De Ontmoeting Rozenburg
 • Drie De Ontmoeting Rozenburg
 • Drie IBS Ibn-l-Sina
 • Drie IBS Ibn-l-Sina
 • Drie OBS 't Prisma
 • Drie OBS 't Prisma
 • Drie OBS 't Prisma
 • Drie Maaspodium Rotterdam
 • Drie Maaspodium Rotterdam
 • Drie Perron-3 Den Bosch
 • Drie Perron-3 Den Bosch
 • Drie Perron-3 Den Bosch
 • Drie Perron-3 Den Bosch
 • Drie OBS Jan Antonie Bijloo Rotterdam
 • Drie OBS de Blijberg school Rotterdam
 • Drie OBS de Blijberg school Rotterdam
 • Drie Bureau Babel Rosmalen
 • Drie Bureau Babel Rosmalen
 • Drie Bureau Babel Rosmalen
 • Drie Bureau Babel Rosmalen
 • Drie Cultuurstation Eindhoven
 • Drie Cultuurstation Eindhoven
 • Drie SO Mytylschool De Brug Rotterdam
 • Drie OBS Jan Prins Rotterdam
 • Drie OBS Jan Prins Rotterdam
 • Drie KCR Rotterdam
 • Drie Pier K Hoofddorp
 • Drie Pier K Hoofddorp
 • Drie Pier K Hoofddorp
 • Drie CMK Rotterdam
 • Drie Mr. van Eijk school Rotterdam
 • Drie Mr. van Eijk school Rotterdam
 • Drie Fridtjof Nansen School Rotterdam
 • Drie Fridtjof Nansen School Rotterdam
 • Drie De Schalm Rotterdam
 • Drie De Schalm Rotterdam
 • Drie Augustinus school Rotterdam
 • Drie Augustinus school Rotterdam
 • Drie De Warande Turnhout
 • Drie Cultuurcentrum Hasselt Hasselt
 • Drie Schouwburg Kortrijk Kortrijk
 • Drie Schouwburg Kortrijk Kortrijk
 • Drie Pier K Hoofddorp
 • Drie Pier K Hoofddorp
 • Drie Theater de Kattendans Bergeijk
 • Drie TAQA Theater De Vest Alkmaar
 • Drie Kunst Centraal Utrecht
 • Drie Kunst Centraal Utrecht
 • Drie Kunst Centraal IJsselstein
 • Drie Kunst Centraal IJsselstein
 • Drie Kunst Centraal IJsselstein
 • Drie Kunst Centraal IJsselstein
 • Drie Schouwburg De Lawei Drachten
 • Drie Schouwburg De Lawei Drachten
 • Drie Schouwburg De Lawei Drachten
 • Drie Kunst Centraal Utrecht
 • Drie Kunst Centraal Utrecht
 • Drie Kunst Centraal Utrecht
 • Drie Kunst Centraal Utrecht
 • Drie Podium Mozaiek Amsterdam
 • Drie Podium Mozaiek Amsterdam
 • Drie Cultuurplaza de Kempen
 • Drie Cultuurplaza de Kempen
 • Drie Cultuurplaza de Kempen
 • Drie Cultuurplaza de Kempen
 • Drie Cultuurplaza de Kempen
 • Drie Cultuurplaza de Kempen
 • Drie Schouwburg Agnietenhof Tiel
 • Drie Cultuurcentrum Maasmechelen Maasmechelen
 • Drie Cultuurcentrum Maasmechelen Maasmechelen

Bekijk de openbare voorstellingen