Maas theater dans podium

Hoeveel clichés passen er op 41.526 vierkante kilometer?
 • danstheater
 • hiphop
 • muziek
 • XL
Speellijst / tickets

Wegens maatregelen in verband met het Coronavirus kan deze voorstelling niet gespeeld worden op de beoogde speeldatum. Klik hier voor de meest actuele informatie over de maatregelen die het Maaspodium neemt.

Deze voorstelling is onderdeel van de Theater of the Now reeks. Tickets zijn inclusief randprogramma.

Hoeveel clichés passen er op 41.526 vierkante kilometer? Want Nederland lijkt klein, maar de misverstanden over elkaar zijn groot. Wie voelt zich Hollands en wat is dat dan? We zijn allemaal Nederlanders, maar de een soms toch net iets meer dan de ander…

In de opvolger van het succesvolle Dubbelbloed uit 2006 laat beatboxer en performer Abdelhadi Baaddi zien hoe is het om als Marokkaan in Nederland te leven en om te gaan met hardnekkige vooroordelen. Ook van je eigen familie. In Dubbelbloed #2 wordt flink de draak gestoken met stereotypes. Baaddi’s sidekick geeft tegengas en commentaar in een voorstelling die niet verzandt in een machtsstrijd, maar de kracht viert van verschillende culturen.

Dubbelbloed #2 van choreograaf Wies Bloemen is een lichte en humoristische ontdekkingsreis, waarin grenzeloze dans en muziek geen paspoort nodig hebben. Ook geen dubbele paspoorten.

Makers
Danstheater AYA maakt brutaal en interactief danstheater voor een jong publiek. AYA wil de mens in al zijn eerlijkheid en kwetsbaarheid laten zien en daarbij is dans een middel en taal die jongeren van vandaag aanspreekt. Taboes worden niet geschuwd en Danstheater AYA raakt thema’s als culturele identiteit, seksualiteit, groepsdruk en populariteit. De voorstellingen kenmerken zich door een dynamische mix van dansvormen, speelstijlen en muziek.

Theater of the Now randprogramma
Dubbelbloed #2 is onderdeel van de Theater of the Now-reeks: interactieve avonden over de wereld nu, met een randprogramma dat is samengesteld door een Rotterdams jongerenpanel. Tickets voor deze voorstelling zijn inclusief (interactief) randprogramma. Klik hier voor meer informatie over Theater of the Now.

 • Credits

 • Concept & regie: Wies Bloemen
  Choreografie: Wies Bloemen, Anne Suurendonk, Abdelhadi Baaddi
  Dans, spel en muziek: Abdelhadi Baaddi en Anne Suurendonk
  Decor en licht: Erik van Raalte
  Licht: Maarten van Dorp
  Kostuums: CJ Perez

Geef een reactie

Of deel Dubbelbloed #2 op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

 • Dubbelbloed #2 AFGELAST

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.