Maas theater dans podium

Over verliefd worden, breien en kwijtraken
 • 6+
 • theater
Speellijst / tickets

Een voorstelling waarin het decor tot leven komt, fantasie wordt geprikkeld en waar bovenal je hart een stukje warmer van wordt.

Tussen de herinneringen in het hoofd van mevrouw Catharina wonen Toon en Kato. Ze houden alles keurig op orde zodat er nooit een herinnering kwijtraakt. Dat doen ze hun hele leven al. In het begin was het hier leeg en kaal, een baby herinnert zich niks. Inmiddels heeft zich hier een heel leven verzameld. Morgen viert mevrouw Catharina haar 90ste verjaardag. Toon en Kato willen haar graag verrassen. Ze hebben taart en een liedje, maar geen cadeau…

‘Een buik van wol’ is een poëtische, beeldende en muzikale jeugdtheatervoorstelling over hondjes, heimwee en sneeuw. Over verliefd worden, breien en kwijtraken. Maar hoe kwijt kan iets zijn als je het met dichte ogen nog steeds kunt zien?

T: Ze werden zo verliefd als een sneeuwbal.

K: Als een sneeuwbal? Nee joh, veel verliefder nog.

T: Als twee sneeuwballen?

K: Nee, zo verliefd als chocolademelk.

T: Chocolademelk?

K: Als twéé koppen chocolademelk, warm en met slagroom.

T: Verliefd als twee koppen warme chocolademelk met slagroom?

K: Het duurde niet lang of ze werden verliefd als een huisje met een eh…

T: open haard.

T: Ja! Ze werden zo verliefd…

K: …als een huis met een open haard en genoeg plek ernaast voor een sneeuwschuiver.

 

Theatergroep Fien
Theatergroep Fien maakt intieme en muzikale familievoorstellingen. Ze prikkelen de fantasie en zoeken altijd naar het poëtische en humoristische. Ze weten op bijzondere, eigen wijze prachtige beeldspraak en taal te combineren met muziek en vormgeving.

Theatergroep Fien is opgericht door theatermaakster Susanne Roos en schrijver/theatermaker Jaap Robben. Voorstellingen van Fien leidden eerder al tot een nominatie voor de Gouden Uil voor de jeugdliteratuur 2009 en een nominatie voor de Zapp Theaterprijs 2016.

Vier je feestje in het Maaspodium
Ben je jarig? Vier je feestje bij Maas! Bij binnenkomst staat er een feestelijk versierde tafel met taart en limo voor jou en je vrienden klaar. Na de taart gaan jullie naar Een buik van wol. Na afloop van de voorstelling ontvangen jullie een leuke verrassing. Dat wordt een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! Meer weten? Klik hier.

 

 • Quotes

 • Credits

 • Romantiek, knisperende geluiden en dan, dan sneeuwt het weer. De wind zucht, kippenvel in de zaal. Kinderen zitten rechtop in hun stoel. Walsend, dansend maakt theatergroep Fien nostalgie tastbaar.
  De Gelderlander

 • Spel: Susanne Roos & Joep Conjaerts
  Muziek: Joep Conjaerts
  Tekst & Advies: Jaap Robben
  Regie: Annelies van Wieringen (o.a. Kwatta)
  Fotografie: Marieke Duijsters

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Een buik van wol

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.