Maas theater dans podium

een levend stripverhaal
 • 4+
 • theater
Speellijst / tickets

een nooit stilstaande carrousel van voorwerpen, beelden en personages.

Een dame in de kast is een levend stripboek. Drie acteurs spelen grappige, vreemde en onverstoorbare figuren die in en uit grote kasten lopen. Bekende situaties krijgen een absurde draai.

Een dame in de kast werd in 1992 gecreëerd door Greet Vissers en Jo Roets. Van bij de première kon de voorstelling op veel bijval rekenen bij pers, publiek en programmatoren. Als kleuterhit voor de kleine zaal toerde ze vele jaren uitgebreid in binnen- en buitenland (Frankrijk, Verenigde Staten, Kroatië…). Laika haalt Een dame in de kast na 20 jaar opnieuw uit de kast. Gespeeld door een multiculturele cast, in samenwerking met het ensemble van kunstZ.

Moniek Merkx (artistiek leider Maas) over Een dame in de kast: “Een dame in de kast was ooit de eerste jeugdvoorstelling die ik zag. Als dit voor kinderen mag dan wil ik daar wel ‘ns wat voor maken, dacht ik toen. The rest is history.”

 

 • Quotes

 • Credits

 • “Een productie die wervelend en vol verrassingen over de scène holt.”
  Knack

  “De cast is fantastisch op elkaar ingespeeld en rijgt alle sketches aaneen tot een vloeiend geheel. Ze beheersen een hilarische, cartooneske gestiek en dito mimiek. De optelsom is een intens kleurrijk spektakel dat het jonge publiek met grote ogen gadeslaat, maar dat ook de volwassenen weet te ontdooien.”
  Zone 03

 • Script: Jo Roets en Greet Vissers
  Regie: Greet Vissers
  Spel: Tijs Magagi Hoornaert, Lilian Keersmaekers en Alain Rinckhout
  Decor: Marc Maillard
  Kostuums: Mieja Hollevoet, Lieve Meeussen
  Muziek: John Gilbert Colman, Andrew Claes
  Licht: Jef De Cremer
  Productie: Pieter Smet
  Foto’s: Phile Deprez

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Een dame in de kast

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.