Maas theater dans podium

Toon Tellegens wereld komt op betoverende wijze tot leven
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Met primitieve middelen komt een nostalgische wereld tevoorschijn die tegelijk relevant is voor vandaag

In Een vorig leven schetst Toon Tellegen een beeld van het kleine stadje waarin hij opgroeide en de mensen die daar woonden. In de eerste plaats Jacob Laagwater. Laagwater werkte in de kalkfabriek en las verhalen voor uit de Bijbel, verhalen die heel anders waren dan de echte Bijbelverhalen. Over Leen -Godverdomme- Hellevoet van wie niemand ooit had meegemaakt dat hij níet boos was. En over Kreupel, die altijd maar op één ding uit was: iets anders te willen dan iedereen.

Naar aanleiding van hun geslaagde samenwerking tijdens de voorstelling De Trein naar Pavlovsk (Parade 2014), schreef Tellegen deze nieuwe tekst: speciaal voor Thomas, Sacha en Jos.

Thomas, Sacha en Jos
Thomas, Sacha en Jos (Thomas van Ouwerkerk, Sacha Muller en Jos Nargy) zijn in 2012 begonnen als gelegenheidstrio, en debuteerden met de voorstelling ‘Mijn Vader’ (naar het gelijknamige boek van Toon Tellegen) bij Theater aan het Spui. Onder de vleugels van Theater aan het Spui hebben zij hierna diverse voorstellingen gemaakt en gespeeld op diverse Nederlandse theaterfestivals, waaronder De Parade, De Betovering en Tweetakt / KAAP.

 • Quotes

 • Credits

 • ‘Het spelplezier waarmee de spelers hun kleine vondsten en kleine verhalen brengen en de tragiek die schuilgaat achter de kleine geveltjes van N maken van ‘Een vorig leven’ een blinkend, poëtisch Paradepareltje.’
  **** Trouw

  ‘Zij toveren met primitieve middelen een nostalgische wereld tevoorschijn die tegelijk o zo relevant is voor vandaag. Thomas, Sacha en Jos brengen Tellegens wereld op betoverende wijze tot leven. Treffend actueel gemaakt door de verbeeldingskracht en creativiteit van drie grote talenten.’
  **** NRC Handelsblad

 • Tekst: Toon Tellegen
  Eindregie: Ramses Graus
  Spel: Thomas van Ouwerkerk, Sacha Muller en Jos Nargy
  Foto: Maurice Mikkers

Geef een reactie

Of deel Een vorig leven op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Een vorig leven

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.