fbpx

Maas theater dans podium

Een komische reportage over een verwarde eend
 • 6+
 • humor
 • Muziektheater
Speellijst / tickets

Over nergens bij horen en anders zijn, losjes gebaseerd op het sprookje van Het lelijke jonge eendje.

De sociaal wat onhandige journaliste Pia Putman heeft haar eigen gloednieuwe radioprogramma genaamd Pia op pad. Onderweg ontmoet ze Dobber. Dobber is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als een eend. Een eend met een verhaal, dat volgens Pia schreeuwt om een radio- reportage. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin?
Dobber vertrouwt ons en Pia zijn levensverhaal toe, waardoor we belanden in een spannende en muzikale roadtrip. Op zoek naar Het Grote Geluk, in een eendenleven vol pech en ongeluk.

Eendje is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Over nieuwsgierig blijven en jezelf worden. Losjes gebaseerd op het sprookje Het lelijke jonge eendje.

Trailer Eendje

Makers
Kim van Zeben is actrice en theatermaker. Ze speelde vele rollen in muzikale theatervoorstellingen zoals Minoes, Jip en Janneke en WoefSide Story. Ze maakte cabaretvoorstellingen en werd drie keer genomineerd voor een Musical Award voor Beste vrouwelijk bijrol. Ook presenteert zij dit seizoen de Cabaretestafette. In 2017 richtte ze haar eigen stichting op: Kim van Zeben Theaterproducties. Eendje is de eerste voorstelling voor jong en oud die ze onder deze naam uitbrengt en produceert.

Hocus Pocus Herfstvakantie!
Rondom de voorstellingen in de herfstvakantie is er van alles te doen. Leer bij ons de coolste goocheltrucs. Wil jij de stomme regen laten verdwijnen of je kleine zusje misschien? Schop je regenlaarzen uit en stap binnen in het magische wereld van het Maaspodium. Klik hier voor meer info.

Abracadabra: verrassingsplankje!
Nog even blijven hangen? Na de voorstelling toveren we een verrassingsplankje op je tafel vol exotisch fruit, snackgroente, dips, brood, olijven en een zoutje. Afhankelijk van het aanbod ontdek je op dit plankje een pitaya, papaja, kumquat of geroosterde kastanje. Durf jij? Het verrassingsplankje is helemaal vegetarisch en €7,50 per persoon. Reserveer je plankje samen met je ticket!

 • Quotes

 • Credits

 • “Van Zeben is een uitstekend poppenbespeler, en zet die kwaliteit niet alleen in voor de nodige hilariteit, maar durft expliciet verstilde scènes neer te zetten.” – Het Parool

  “Prachtig, gelaagd en komisch verhaal…Ze heeft een innemende préséance, is mimisch sterk, kan uitstekend acteren, goed zingen, prachtig spelen met poppen en heeft ook nog eens een enorm arsenaal aan gekke stemmetjes.” ★★★★  Scènes

 • Door: Kim van Zeben
  Spel, tekst en muziek: Kim van Zeben
  Regie en tekst: Marije Gubbels
  Muziek: De Groentebroeders (Jan en Keez Groenteman) en Timon Koomen
  Vormgeving:
  Marlies Schot
  Poppen: Marlyn Coetsier, Tamar Stalenhoef

3 reacties op Eendje

 1. Wij, opa oma en 9-jarige kleinzoon hebben ons geen moment verveeld. Kim van Zeeben heeft een groot komisch talent en kan fantastisch spelen en zingen. De manier waarop ze binnen 1 liedje ook meerdere stemmen kan vertolken is razend knap. Door de leuke ‘medespelers’ van Eendje had het stuk veel tempo en het zich steeds aanpassende decor was heel vindingrijk. Kortom een boeiende en creatieve voorstelling voor jong en oud . Om blij van te worden!

Geef een reactie

Of deel Eendje op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Eendje Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.