Maas theater dans podium

komische ode aan de buitenbeentjes
 • 6+
 • poppentheater
Speellijst / tickets

Wegens maatregelen in verband met het Coronavirus kan deze voorstelling niet gespeeld worden op de beoogde speeldatum in mei 2020. Klik hier voor de meest actuele informatie over de maatregelen die het Maaspodium neemt.

“Prachtig, gelaagd en komisch verhaal” Scènes ★★★★.

De sociaal wat onhandige journaliste Pia Putman heeft haar eigen gloednieuwe radioprogramma, genaamd Pia op pad. Onderweg ontmoet ze Dobber. Dobber is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als een eend. Een eend met een verhaal, dat volgens Pia schreeuwt om een radio- reportage. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin? Dobber vertrouwt ons en Pia zijn levensverhaal toe, waardoor we belanden in een spannende en muzikale roadtrip. Op zoek naar Het Grote Geluk in een eendenleven vol pech en ongeluk.

Eendje is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Over nieuwsgierig blijven en jezelf worden. Losjes gebaseerd op het sprookje Het lelijke jonge eendje.

Makers
Kim van Zeben is actrice en theatermaker. Ze speelde vele rollen in (muziek)theatervoorstellingen zoals onder andere Minoes, Jip en Janneke en Woef Side Story. Ze maakte diverse cabaretvoorstellingen en werd drie keer genomineerd voor een Musical Award voor Beste vrouwelijke bijrol. In 2017 richtte zij haar eigen stichting op: Kim van Zeben Theaterproducties.
Marije Gubbels is freelance theatermaker. Haar regie van Wintersprookje leverde acht Musical Award Nominaties op. Ze is als vaste gastregisseur verbonden aan jeugdtheater Sonnevanck en ontving voor haar tekst en regie van Tijl Uilenspiegel een Zilveren Krekel.

EXTRA’S IN HET MAASPODIUM

Strijk neer op een picknickkleedje
Lunch vooraf aan de voorstelling mee met een Maas picknickmandje. Bij de bar krijg je een overladen mand met lekkers en een kleedje. Waar jij neerstrijkt mag je zelf weten. Reserveer er eentje samen met je ticket! Volwassenen €7,50 en kinderen €5,00.

 • Quotes

 • Credits

 • “Van Zeben is een uitstekend poppenbespeler, en zet die kwaliteit niet alleen in voor de nodige hilariteit, maar durft expliciet verstilde scènes neer te zetten.” Het Parool.

  “Prachtig, gelaagd en komisch verhaal… Ze heeft een innemende préséance, is mimisch sterk, kan uitstekend acteren, goed zingen, prachtig spelen met poppen en heeft ook nog eens een enorm arsenaal aan gekke stemmetjes.” Scènes ★★★★.

  “Warme meeslepende familievoorstelling” Theaterparadijs★★★★.

 • Door: Kim van Zeben, Marije Gubbels
  Spel, tekst, muziek: Kim van Zeben
  Regie, tekst: Marije Gubbels
  Muziek: De Groentebroeders (Jan en Keez Groenteman), Timon Koomen
  Vormgeving:
  Marlies Schot
  Poppen: Marlyn Coetsier, Tamar Stalenhoef

4 reacties op Eendje

 1. Fantastische voorstelling!!! Heel mooi en grappig. Voor de kinderen en zeker ook voor ouders! We hebben de cd gekocht en is nog steeds een succes.

 2. Wij, opa oma en 9-jarige kleinzoon hebben ons geen moment verveeld. Kim van Zeeben heeft een groot komisch talent en kan fantastisch spelen en zingen. De manier waarop ze binnen 1 liedje ook meerdere stemmen kan vertolken is razend knap. Door de leuke ‘medespelers’ van Eendje had het stuk veel tempo en het zich steeds aanpassende decor was heel vindingrijk. Kortom een boeiende en creatieve voorstelling voor jong en oud . Om blij van te worden!

Geef een reactie

Of deel Eendje op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Eendje Uitverkocht
 • Eendje

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.