Maas theater dans podium

Benefiet
 • XL
Speellijst / tickets

Bezoek de autobiografische monoloog van Jochem over zijn moeder Eleonora en steun het onderzoek naar Duchenne spierdystrofie

De voorstelling
Eleonora is een grotendeels autobiografische monoloog van Jochem Stavenuiter over zijn moeder Eleonora. Zij kreeg een hersenbloeding toen hij 15 was en liep daarbij een ernstige hersenbeschadiging op. De voorstelling gaat over vergeten wie je bent, over de wekelijkse bezoeken aan een tehuis voor mensen die hun geheugen kwijt zijn en over de hoop dat het met haar weer goed zal komen.

Benefiet
Vanaf 2006 zet Alfred van der Meulen -een van onze freelance technici- zich in voor Duchenne-onderzoek. Zo fietst hij elk jaar mee met Duchenne Heroes, een zevendaagse mountainbikemarathon waarmee geld wordt ingezameld voor dit doel. Ook organiseert Alfred al een aantal jaar benefietvoorstellingen en in het totaal haalde hij samen met zijn teamgenoot al meer dan honderdduizend euro op voor dit goede doel.

Ditmaal zocht Alfred een podium voor de solovoorstelling Eleonora van Jochem Stavenuiter, bekend van mimetheatergroep Bambie, en klopte hij aan bij Maas. Maas opent met plezier de deuren van het Maaspodium voor dit goede doel en ook het personeel van Maas werkt op vrijwillige basis mee aan dit bijzondere project.

De opbrengst van deze voorstelling komt volledig ten goede aan Duchenne-onderzoek!
Meer info: www.teamdavey.nl

 • Quotes

 • Credits

 •  

  “In vijf kwartier creëert Stavenuiter even terloops als ingenieus een ode aan zijn
  moeder, gebaseerd op een wonderlijke combinatie van angst en fascinatie voor de
  kracht en kwetsbaarheid van onze hersenen.”

  Volkskrant

 • Tekst en spel: Jochem Stavenuiter
  Regie: Hans Man in ‘t Veld

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Eleonora

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.