Maas theater dans podium

Wat is ons bewustzijn?
 • 8-108 JR
 • circus
 • dansperformance
Speellijst / tickets

Een fysiek duet over de innerlijke strijd

Winnaar BNG Bank Dansprijs 2018 | ★★★★★ Theaterkrant |★★★★★★ Nordlys

Klik hier voor combitickets Circusdriedaagse zaterdag: Engel (8-108) en Muur (XL)

Wat is ons bewustzijn? Wanneer een gedachte bij ons opkomt, waar wordt die dan door ingegeven? We hebben vele manieren om de wereld om ons heen te ervaren. Maar dat wat zich niet in woorden laat vangen kunnen we maar moeilijk accepteren. De angst voor het ongrijpbare weerhoud ons.

In Engel zien we twee performers – een circusacrobate en een danser – die werken met lichaamsgewicht, momentum en richting. Een fysiek duet over de innerlijke strijd van ieder mens met de verschillende kanten van onszelf en de dingen in ons leven waar we niet direct betekenis aan kunnen geven.

Makers
Kim- Jomi Fischer (Nederland) en Marta Alstadsæter (Noorwegen) kennen elkaar sinds 2015. Hun verschillende achtergronden in hedendaagse dans en circus leidden tot een bloeiende samenwerking. Kim-Jomi is in 2007 afgestuurd aan bij Codarts Dans en werkte o.a. samen met Ann van den Broek en Erik Kaiel. Marta rondde in 2016 Codarts Circus Arts af, maakt onderdeel uit van Collective Penguin Productions en werkte samen met Erik Kaiel. Het afgelopen jaar doken Kim-Jomi en Marta  in de mogelijkheden en de kwaliteit die ze binnen de symbiose vinden en verkenden ze hun identiteit in meerdere talen. Dit heeft op een natuurlijk wijze geleid tot de creatie van een gezamenlijk werk, dat symbool is geworden van de ruimte buiten de frames van hun individuele disciplines en de bijzondere communicatie  tussen hen.

Circusdriedaagse
Engel is onderdeel van de Circusdriedaagse. Drie dagen lang circus! Ook dit jaar nemen verschillende internationale circusgezelschappen het Maaspodium over met een gevarieerd programma van 16 t/m 18 november. Circus, dans, acrobatiek en bewegingstheater. Hoog in de lucht en laag bij de grond. Spectaculair ver en recht voor je neus. Verbaas je over de kracht van de acrobaten en luister naar de verhalen van de net afgestudeerde circusmakers.

>> Klik hier voor combitickets Circusdriedaagse zaterdag: Engel (8-108) en Muur (XL)
>> Klik voor het gehele programma

 • Quotes

 • Credits

 • “De symbiotische vorm die de acrobatische danser en de dansante acrobaat hebben gevonden, zorgt ervoor dat je geen moment wil wegkijken van deze versmelting van twee lichamen.” – Theaterkrant ★★★★★

  “Er zijn ervaringen met kunst die je nooit zult vergeten. Engel is er daar een van” – Noorse krant Nordlys ★★★★★★

  “Is het circus of is het dans? Die vraag pareren Kim & Marta met een zacht, vloeiend en sculpturaal spel met kracht, balans en verhouding (…) Samen leggen Kim & Marta nieuwe betekenislagen bloot in de motoriek van de ander” Jury BNG prijs 2018 (winnaar)

 • Concept & choreografie: Marta Alstadsæter & Kim-Jomi Fischer
  Performers: Marta Alstadsæter & Kim-Jomi Fischer
  Muziek: Rutger Zuydervelt (Machinefabriek), met bijdrage van Kim-Jomi Fischer, Marta Alstadsæter (zang), Paal Nilssen-Love (drums), Marlon Wolterink (mastering), tekst gebaseerd op ‘Guardian science weekly big unknown: what is consciousness’ van Anil Seth
  Lichtontwerp: Loes Schakenbos
  Techniek: Edwin v Steenbergen
  Dramaturgie: Petra Eikelenboom, Piet Rogie, Merel Heering
  Kostuums/scenografieMarta Alstadsæter & Kim-Jomi Fischer
  Coproductie van: Dansateliers, Podium Bloos, Festspillene i Nord-Norge, Dansearena Nord
  Gesteund door: Eilertsen & Granados teaterkompani, Scenekunst i Nordland, Fond for lyd og bilde – kulturrådet
  Met dank aan Vincent Kollar, Jasper v Luijk, Erik Kaiel, Andreas Eilertsen

Geef een reactie

Of deel Engel op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Engel

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.