Maas theater dans podium

Eureka wil vliegen
 • 4+
 • poppentheater
Speellijst / tickets

Reserveer een plek op de wachtlijst. Mail naar kassa@maastd.nl.

Eureka wil buiten spelen, rennen en springen, maar vooral vliegen. Ze droomt ervan om astronaut te worden. Dat heeft ze niet van een vreemde. Haar vader is namelijk de handigste uitvinder die je je kunt voorstellen. Het hele huis is dan ook één grote werkplaats. Hij gebruikt zijn talent vooral om zijn dochter te beschermen tegen de boze buitenwereld. Zo wordt Eureka ingepakt in een Op-blaas-regenjas om botsingen te verzachten en draagt ze verplicht Goede-weg-schoenen die na school meteen naar huis lopen.

Haar vriendje Mo is de enige die begrijpt dat Eureka ECHT wil vliegen. Samen bedenken ze een list om te kunnen spelen en zelf te bouwen aan een eigen Fladder-raket. Bestemming: Gevaar! Als dat maar goed afloopt…

Eureka! (4+) is een wonderlijk, beeldend verhaal over een meisje van acht dat de wereld zélf wil ontdekken. Vol reacties, replikaatjes en raketten!

Duur voorstelling: 50 minuten

Makers
Knars is een jong theatercollectief, in 2012 opgericht door Jeroen Molenaar en Nynke Gabeler. Beide studeerden af in Beeld en Geluid aan de Hogeschool der Kunsten Den Haag. Samen maken ze beeldende poppen- en objecttheatervoorstellingen. Het observeren van mensen en hun dagelijkse bezigheden vormt de inspiratie voor nieuwe verhalen. Wat maakt een mens tot een mens? In een collage van beeld en geluid vertellen ze eigentijdse verhalen.

 • Credits

 • Door: TG Knars
  Regie: 
  Bram de Goeij
  Spel: Nynke Gabeler, Jeroen Molenaar, Renate Moespot
  Poppen: Nynke Gabeler, Pluck Venema
  Muziek, geluid: Jelte van Andel
  Decor: Marjolijn Guldemond, Jeroen Molenaar

Geef een reactie

Of deel Eureka! op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Eureka! Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.