Maas theater dans podium

Uitvindingen, replikaatjes en raketten
 • 4+
 • poppentheater
Speellijst / tickets

 De uitvindingen vliegen uit de bocht..

Eureka wil buiten spelen – rennen en springen, maar vooral: vliegen. Ze droomt ervan om astronaut te worden. En dat heeft ze niet van een vreemde. Haar vader én haar moeder zijn namelijk de handigste uitvinders die je je kunt voorstellen. Hun hele huis is één grote werkplaats. Jammer genoeg gebruiken zij hun talenten vooral om Eureka te beschermen tegen de boze buitenwereld. Zo wordt Eureka ingepakt in een opblaas-regenjas om botsingen te verzachten en draagt ze verplicht op afstand bestuurbare schoenen die na school meteen naar huis lopen.

Haar vriendje Mo is de enige die begrijpt dat Eureka écht wil vliegen. Samen bedenken ze een list om te kunnen spelen en zelf te bouwen aan een eigen Keukentrap raket. Bestemming: gevaar! Als dat maar goed afloopt.. Eureka! is een wonderlijk, beeldend verhaal over een meisje van acht dat de wereld zelf wil ontdekken. Vol uitvindingen, replikaatjes en raketten.

Makers
Knars is een jong theatercollectief opgericht in 2012 door Jeroen Molenaar en Nynke Gabeler. Beide zijn afgestudeerd aan Beeld en Geluid aan de KC / KABK in Den Haag. Samen maken ze beeldende poppen en object theatervoorstellingen. In een collage van beeld en geluid vertellen ze eigentijdse verhalen. Mensen en hun dagelijkse bezigheden observeren ze en vormen de inspiratie voor nieuwe verhalen. Wat maakt een mens tot een mens?

Frans ontbijtje
Laat de boterhammen staan en kom vooraf aan de voorstelling langs voor een fruitig Frans ontbijt. De hoofdingrediënten zijn een eitje, croissant, fruit, brood, jam en boter. Vanaf 09:30 staat je ontbijtje klaar voor € 4,50 per persoon inclusief een drankje. Reserveer je ontbijt samen met je ticket!

 • Credits

 • Door: Tg Knars
  Regie: 
  Bram de Goeij
  Spel: Nynke Gabeler, Jeroen Molenaar, Renate Moespot
  Muziek/geluid:  Jelte van Andel
  Poppen: Nynke Gabeler, Pluck Venema
  Decor: Marjolijn Guldemond, Jeroen Molenaar

Geef een reactie

Of deel Eureka! op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.