fbpx

Maas theater dans podium

Een hip-hop variatie op het dierenepos Van Den Vos Reynaerde
  • hiphoptheater
  • XL
Speellijst / tickets

Voor iedereen die durft naar zijn innerlijke dier te luisteren

In Fox Populi blaast Die Hele Ding nieuw leven in “Van Den Vos Reynaerde”, een van de oudste Nederlandse dierenverhalen over een vos die iedereen te slim af is. Die Hele Ding maakte de voorstelling voor het afstuderen aan ArtEZ Toneelschool Arnhem en viert in het Maaspodium de première.

Fox Populi
In tijden van volksverlakkers en corrupte motherf*ckers die met alles wegkomen voeren we een vos ten tonele die iedereen by the pussy grijpt, mensen besteelt, liegt en rooft. Hij is iedereen te slim af, want “ik ben zo slim als de domheid van anderen mij toelaat”. Niemand is veilig voor deze zelfingenomen oer-leugenaar. De Vos gebruikt zijn taal en rijmkunde om iedereen klem te zetten en in de val te lokken. Die hele ding laat de oud Nederlandse christelijke cultuur clashen op de moderne tijd.

FOX NEWS meets linkse grachtengordelkliek
Hip-hop meets verzentoneel
Wit knalt op zwart

Van Den Vos Reynaerde klaagde in de middeleeuwen de hypocrisie van het volk aan. In FOX POPULI kijken we of je het kan opnemen voor een oerschurk. Want hoe slecht ben je als je gebruikmaakt van de zwakte van anderen? We gaan terug naar de oerbron van de Nederlandse taal om een exploderend hip-hop concert te geven. Kunnen we de verleiding van de Vos weerstaan?

Afstudeervoorstellingen: ontdek de nieuwe makers
In het weekend van 15, 16 en 17 juni presenteren verschillende nieuwe makers hun afstudeervoorstellingen in het Maaspodium. Jong talent, vers van de pers, klaar om de theaters te veroveren! Met op vrijdag Anton de Bies en Aldaïr Pieters, op zaterdag theatercollectief Die Hele Ding en op zondag de nog-net-niet-afstudeerde-maar-derdejaars student Joy Delima.

Laat zien dat je er bij bent & blijf op de hoogte van Fox Populi via het Facebook event.

  • Credits

  • ArtEZ finals

  • Fox Populi is een productie van ArtEZ Toneelschool, gemaakt door collectief Die Hele Ding. Die Hele Ding bestaat uit Steven Ivo, Annebel Overbeeke, Merel Pauw, Dalorim Wartes, (4e jaars ArtEZ Toneelschool Arnhem) Nick Livramento Silva, Jip Vuik (regie).

    Die Hele Ding is een jong hip-hop theatercollectief. Ze maakten Lil’ Arial Black voor de parade in seizoen ‘15/’16 en speelden deze ook in het Maaspodium tijdens FRESH. Nu maken ze hun tweede voorstelling FOX POPULI in het kader van de ArtEZ finals.

  • De lichting 2018 van ArtEZ Toneelschool presenteert haar afstudeervoorstellingen, waaronder Fox Populi van collectief Die Hele Ding. Gezamenlijk bepalen zij concept, de keuze voor een bestaande tekst, eigen tekst of geen tekst, de vorm, de regisseur, wellicht een vormgever, een vertaler of bewerker, een dramaturg. De afstudeervoorstelling is de afsluiting van vier jaar noeste arbeid om als professioneel acteur voor toneel of film aan de slag te kunnen gaan.

Geef een reactie

Of deel FOX POPULI op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • FOX POPULI

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.