Maas theater dans podium

Hoe veilig voelen wij ons in eigen land?
  • theater
  • XL
Speellijst / tickets

TIJDENS FRESH ORGANISEREN CREATIEVE GEESTEN HÚN AVOND VOOR HÚN PUBLIEK. IRA KIP & RAYMI SAMBO HEBBEN DEZE EDITIE DE TOUWTJES IN HANDEN

Extreem geweld door politieagenten wordt in Nederland steeds zichtbaarder. Denk aan Mitch Henriquez en de 17-jarige Rishi uit Den Haag. Het is geen geheim dat politieagenten etnisch profileren: Nederlanders met een diverse achtergrond zijn het meest slachtoffer. Opvallend is dat in alle zaken waarbij politiegeweld aan de orde is geweest, hoe duidelijk ook, er nooit een agent is vervolgd.

Hoe veilig voelen wij ons in eigen land? What if you’re at in the wrong place at the wrong time? Wat doe je wanneer je uiterlijk in een momentopname bepaalt wie jij bent?

In Blood for Chocolate gaan Shay Kreuger, Curt Fortin, Susan Malaika Bailey, Anil Jagdewsing, Charlie Duran, Ayrton Kirchner, Ayden Dijkstra en Akwasi met Mitchel Henriquez als inspiratie de confrontatie aan vanuit hun belevingswereld. Rauw, hard, soms met mededogen. Via muziek, beweging en het woord starten zij een dialoog waar we misschien wel heel ongemakkelijk van kunnen worden. Aan het eind van de rit vinden we elkaar… of niet.

Ira Kip
Ira studeert aan de Theaterdocent opleiding in Amsterdam en aan The New School For Drama in New York, waar ze uiteindelijk haar Master in regie haalt. Momenteel is Ira bezig met het ontwikkelen van haar stuk Rel of Revolutie, gebaseerd op de gebeurtenissen van 30 Mei 1969 in Curaçao en regisseert zij dit seizoen de Vagina Monologen met vrouwen in verschillende gevangenissen van New York.

Raymi Sambo
Raymi heeft bij verschillende theatergezelschappen gezeten en in televisieproducties gespeeld (o.a. All Stars en Spangas). Hij is artistiek leider van theatergroep V.I.G. en grondlegger van de commissie Diversiteit bij ACT waarmee hij probeert meer kleur in de media te krijgen. De nieuwe V.I.G. voorstelling genaamd Mijn (Bij)Vrouw is nov 2016 te zien in het Maaspodium.

FRESH
FRESH is een terugkerend event in het Maaspodium met steeds een andere creatieveling als vormgever van het programma. Een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. FRESH is er iedere eerste vrijdag van de maand.

Dit jaar nemen de volgende frisse talenten het Maaspodium nog over:
Vr 06 mei, 20:15 u – José Montoya
Vr 10 juni, 20:15 u – Serge Hogenbirk & Boyd Grund

  • Credits

  • Makers: Ira Kip, Raymi Sambo
    Spel: Akwasi, Shay Kreuger, Curt Fortin, Susan Malaika Bailey, Anil Jagdewsing, Charlie Duran, Ayrton Kirchner, Ayden Dijkstra

In het Maaspodium

Gespeeld

  • FRESH

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.