Maas theater dans podium

Over adoptie, jarig zijn en het leven vieren
  • theater
  • XL
Speellijst / tickets

TIJDENS FRESH ORGANISEREN CREATIEVE GEESTEN HÚN AVOND VOOR HÚN PUBLIEK. JOSÉ MONTOYA HEEFT DEZE EDITIE DE TOUWTJES IN HANDEN

Officieel is José Montoya op 1 mei jarig. Dat staat er op zijn geboortepapieren. Maar veel geadopteerde kinderen zijn op de eerste van de maand jarig. Dat lijkt toeval, maar dat is het niet. In zijn geval is z’n geboortedag in het kindertehuis bedacht, de eerste van de maand, lekker makkelijk. 

Verjaardag vieren verliep voor José dan ook met ups en downs. Als kind vond hij zijn verjaardag leuk, daarna heeft hij hem jarenlang overgeslagen. De afgelopen jaren viert hij zijn verjaardag weer. Meer vanwege het feest dan om de betekenis erachter. Zijn huisfeestjes begonnen heel normaal. Dit veranderde toen er veel gasten kwamen, tot laat bleven en de buren klaagden. Om geluidsoverlast tegen te gaan huurde hij silent disco koptelefoons. Ook investeerde José  in DJ’s, discolampen, laserpennen, vuurwerk brillen en een beamer om op het plafond te projecteren. Dat maakte de feesten pas echt goed. Verjaardagen werden episch. De helft van de feestgangers wist niet dat het om hem draaide, maar daar ging het ook niet om. Hij was samen met iedereen die op dat moment een rol in zijn leven speelde. Dat is niet vanzelfsprekend, daarom staat hij er die dag bij stil. Als hij al iets viert, viert hij het leven. Dat we er zijn. Nog steeds.

Dit gevoel van samenzijn wil José  tijdens zijn FRESH-avond nabootsen. Want laten we eerlijk zijn, jarig zijn is maar een traditie. Waar en wanneer je het viert hoeft er niet toe te doen. En de cadeaus geven het niet per definitie waarde. Het gaat om de mensen met wie je samen het feest maakt.

JOSÉ MONTOYA
Na jarenlang gespeeld te hebben in het professionele circuit, studeerde José Montoya in 2010 af als docerend maker aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). Afgelopen jaar speelde José in verschillende producties van Maas, zo speelde hij zijn solo SlechterIK op diverse zomerfestivals en het project HB extra hard in de jeugd justitiele jeugdinrichting De Hartelborgt. Hij was te zien in Staal en in de documentaire over deze voorstelling (een Max. hit uit 2011 van Moniek Merkx die bij Maas werd hernomen in het voorjaar van 2013). Op dit moment werkt hij ook mee aan het project De Nieuwe Kans van Maas theater en dans.

FRESH
FRESH is een terugkerend event in het Maaspodium met steeds een andere creatieveling als vormgever van het programma. Een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. FRESH is er iedere eerste vrijdag van de maand.

Dit jaar nemen de volgende frisse talenten het Maaspodium nog over:
Vr 10 juni, 20:15 u – Serge Hogenbirk & Boyd Grund

  • Credits

  • Spel: José Montoya, Boyd Grund, Gianni Noten

Geef een reactie

Of deel FRESH op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • FRESH

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.