fbpx

Maas theater dans podium

Verrassend en in beweging
 • dans
 • XL
Speellijst / tickets

TIJDENS FRESH ORGANISEREN CREATIEVE GEESTEN HÚN AVOND VOOR HÚN PUBLIEK. JASPER VAN LUIJK BIJT DE SPITS AF DIT SEIZOEN.

Choreograaf Jasper van Luijk is de eerste curator van de reeks FRESH-avonden in seizoen 17|18. Een onbekende is hij bij Maas echter niet. Al in 2015 maakte hij in het kader van Loslopend Wild de voorstelling Kraai, die onder andere te zien was op festival Voor de leeuwen en op Oerol. Dit najaar maakt Van Luijk Happily Ever After bij Maas. Bij FRESH krijgt hij de ruimte om het experiment aan te gaan tijdens het creëren van een eenmalige avondvullende performance. Hij toont deze avond o.a. drie korte stukken: Morning, Mourning, Metamorphose en Körper│Körper. Al deze stukken staan in het teken van transitie.

Morning, Mourning door Youri en Marie Dance Company
In Morning, Mouring van Youri Peters en Marie Khatib-Shahidi staat het bewegende lichaam centraal. Het stuk maakt gebruik van fysieke toestanden die worden gekoppeld aan gevoel. Rouw, afwezigheid, eenzaamheid en het terugtrekken van een ander worden verbeeld. Als publiek kan je deze gevoelens verbinden met het verleden, en maak je je eigen verhaal.

Metamorphose door Olivier Van Klaarbergen
Een solo gebaseerd op drie verhalen van Metamorphose van Ovidius: Baucis en Filemon, Icarus, de cycloop Polyphemus. Een performance over risico’s nemen, het leven ten volle leven en springen zonder te weten of je goed neerkomt. Over vrijheid ervaren en je niet laten leiden door angst. Het pogen en het falen.

Körper│Körper door NEON
Deze pakkende dansperformance verkent de concepten lichaam, gender en identiteit. Via humor en mysterie brengt de performance een eigentijdse vraag naar de oppervlakte, die de dansers op een persoonlijke maar universele manier benaderen. De presentatie nodigt je uit in een wereld van homo’s en cyborgs – samensmeltingen van mens en machine – door vloeiende overgangen en zwaar dansen.

Biografie
Jasper van Luijk studeerde aan de Artez Dansacademie in Arnhem. Tijdens zijn stagejaar deed hij ervaring op bij Korzo en ging zijn duet About There & Here in première tijdens het Holland Dance Festival 2012. In hetzelfde jaar creëerde hij werken voor Brand New #3 (samenwerking Conny Janssen Danst en Dansateliers) en Festival a/d Werf en ontving hij de ITs Choreography Award. Na zijn afstuderen besloot Jasper zich fulltime te richten op choreograferen. Naast werk voor Korzo Producties maakte hij choreografieën voor Seminar Hakibbutzim in Tel Aviv, CaDance Festival, de Dance Roads Tour (o.a. Canada, Turijn en Bordeaux), Orkater/ De Nieuwkomers en DansClick 16. In 2016 werd Jasper genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.

In Jaspers werk staat de intermenselijke relatie altijd centraal. Daarnaast legt hij een sterke focus op het ‘in het moment’ performen, het creëren van situaties op het podium waarin de performers actuele keuzes maken, waarmee ze zichzelf en het publiek kunnen beïnvloeden en verrassen.

Meer over Jasper vind je op zijn eigen website.

FRESH
FRESH is een terugkerend event in het Maaspodium met steeds een andere creatieveling als vormgever van het programma. Een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. FRESH is er iedere eerste vrijdag van de maand. Vorig seizoen hadden o.a. YMP, Nick Livramento Silva, Theatercollectief Blauw Bloed en Dane Badal de touwtjes in handen.

Welke FRESH-ers zijn dit seizoen ook al bekend?
Vr 6 okt, 20.15 u – Koleka en AfroVibes
Vr 1 dec, 20.15 u – Lorenzo Capodieci
Vr 11 mei, 20.15 u – Marcos en Mahfoud

 • Credits

 • Curator FRESH: Jasper van Luik

  Morning, Mourning
  Gezelschap:
  Youri en Marie Dance Company
  Choreografie en dans: Youri Peters en Marie Khatib-Shahidi
  Muziek, compositie: Carlos Ema
  Video: Wannes de Porre
  Fotografie: Michiel Goudswaard

  Metamorphose

  Concept en spel: Olivier van Klaarbergen

  Körper│Körper
  Performance en concept: NEON (Nanna Hanfgarn Jensen,  Leon Emil Franzke)
  Compositie, sound design: Kasper Föhres
  Met: SHIFFT, ArtEZ Institute of the Arts, Generale Oost/Theater aan de Rijn

   

   

Geef een reactie

Of deel FRESH op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • FRESH

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.