fbpx

Maas theater dans podium

Fysiek theater
 • XL
Speellijst / tickets

FRESH IS EEN CREATIEF PLATFORM VOOR JONGE MENSEN MET GROTE IDEEËN. CREATIEVE GEESTEN ORGANISEREN HÚN EVENT VOOR HÚN PUBLIEK. DWAYNE TOEMERE HEEFT DEZE EDITIE DE TOUWTJES IN HANDEN.

Acteur en theatermaker Dwayne Toemere is curator van deze editie van FRESH. Hij geeft zijn eigen unieke middag vorm, waarbij werk van zijn mimetheatergroep Botlek niet ontbreekt. Botlek speelt de korte voorstellingen Gelag en Stug. Maar ze komen ook met nieuw materiaal uit hun nog te maken voorstelling: De perfecte Mens (werktitel).

Dwayne
Dwayne’s passie voor theater begon in 2004 toen hij aangenomen werd bij theatergroep DOX. Nadat Dwayne zijn studie psychologie had afgerond begon hij in 2007 aan de mimeopleiding in Amsterdam. In zijn tweede jaar begon hij MTG Botlek. Hij liep stage bij theatergezelschap Golden Palace en werkte mee aan projecten van interessante theatermakers zoals Bianca van der Schoot, Nicole Beutler en Boukje Schweigman. Dwayne is als docent verbonden aan de Theaterschool van Amsterdam, waar hij les geeft in mimetechniek.

MTG Botlek
Deze mimetheatergroep bestaat uit Yannick Greweldinger en Dwayne Toemere. Hun samenwerking begon op de Amsterdamse mimeopleiding waar zij hun eerste voorstelling Gelag maakten. In hun voorstellingen staat wrange humor vaak centraal. Daarnaast zijn zij ook steeds op zoek naar de grens van hun fysieke mogelijkheden. Hun dynamiek en timing is door het vele samenwerken scherp op elkaar afgestemd. Hierdoor spelen zij veel humoristische en energieke voorstellingen. Door de subtiliteit van hun humor krijgen de voorstellingen van MTG Botlek een tragikomisch karakter.

FRESH past tense
FRESH startte in november  2013 met de Rotterdamse BFF’s actrice Belinda van der Stoep en hiphopartiest Alexa Hakkenbrak. Fabian Holle nam het stokje daarna over. In mei 2015 organiseerden Yannick Jozefzoon en Cyriel Guds hun eigen editie met o.a. de voorstelling Dubbelbloed.

 

 

 • Quotes

 • Credits

 • “Wat een topvoorstellingen. Heb nu de eerste twee gezien… De spanning die jullie tijdens de voorstellingen weten te creëren en zeker ook weten vast te houden vind ik super! Top, onwijs bedankt voor de toffe middag!” Leon

  “Ik heb erg genoten van jullie voorstelling! Mooie spanning tussen jullie twee!” Peter

  “Energieke voorstelling!” Hans & Pien

 • Concept/idee: Dwayne Toemere
  Spel o.a.: Dwayne Toemere, Yannick Greweldinger
  Regie De perfecte Mens: Maarten Lok
  Fotografie: Zina Kisch 

In het Maaspodium

Gespeeld

 • FRESH

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.