fbpx

Maas theater dans podium

Break & Street Art
  • dans
  • XL
Speellijst / tickets

Deze editie van FRESH wordt een avond in het NU met een ultieme mix van straat en theater

Deze FRESH-editie brengt, wat ooit op straat begonnen is, het theater in: Break & Street Art. Maar past break als rauwe dansvorm überhaupt wel in een theater? En Street Art..wat is dat eigenlijk? Op deze avond laat Devris Pondaag je kennis maken met een dansvorm die pas zo’n 35 jaar oud is.

‘De ontwikkelingen in deze relatief jonge dansvorm volgen elkaar in rap tempo op. Wat gebeurd er als je 15 jaar investeert in deze kunstvorm? Waar sta je dan en wat levert het je op? En wat als je nog maar pas komt kijken, houd je de rest dan wel bij? Ga je ze ooit nog inhalen of laat je het allemaal maar op je afkomen en ontwikkel je een eigen stijl? Maar hoeveel ruimte is daar eigenlijk voor als de kaders van deze dansvorm nog niet helemaal “hard en bestendigd” zijn, zoals ze dat bijvoorbeeld zijn voor ballet dat kan bogen op 400 jaar geschiedenis?’… – Devris Pondaag

Het wordt een avond in het NU met een ultieme mix van straat en theater met acts als Redo, Raemy, Joey, Jakob & Melanie, Xisco & Rabbani, Devris, Dj Stayfun en Host Rajiv & Sniggy.

Devris Pondaag
Devris a.k.a. MostDev, is aanvankelijk opgeleid als sportdocent en is sinds 2007 actief als breaker. Dat heeft hem al aardig op wat plekken over de wereld gebracht. Zo heeft hij een maand lang met de crew Morning of Owl in Zuid Korea getrained. Heeft hij 2 zomers door Oost & West Europa een tour gedaan met de crew 155, danst hij onder andere als lid van de Rotterdamse “Groove Kings” waarmee hij bij verschillende TV shows heeft gedanst.

FRESH
FRESH is een terugkerend event in het Maaspodium met steeds een andere creatieveling als vormgever van het programma. Een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. FRESH is er iedere eerste vrijdag van de maand.

Vorig seizoen hadden o.a. Dwayne Toemere, Stanley Clementina en Alexa Hakkenbrak en Belinda van der Stoep, Serge Hogenbirk en Boyd Grund al de touwtjes in handen. Dit maal heeft Devris zelf de touwtjes in handen en nodigt hij jullie uit om een kijkje in zijn wereld te nemen.

 

In het Maaspodium

Gespeeld

  • FRESH

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.