Maas theater dans podium

FRESH met een Afro-Caribisch tintje
  • XL
Speellijst / tickets

TIJDENS FRESH ORGANISEREN CREATIEVE GEESTEN HÚN AVOND VOOR HÚN PUBLIEK. RITZAH STATIA HEEFT DEZE EDITIE DE TOUWTJES IN HANDEN

Tijdens deze editie van FRESH neemt Ritzah Statia je mee op een reis. Een Caribische reis naar het vinden van haar eigen identiteit. Ritzah presenteert deze avond haar afstudeersolo. In deze solo slaat ze een brug tussen de verschillende elementen die haar hebben gemaakt tot de persoon en theatermaker die ze vandaag de dag is. Wat inspireert haar? Wat heeft ze zichzelf aan moeten leren en wat zit in haar genen?

Na de voorstelling gaat het feestje verder in de foyer: dans op old school hiphop muziek waar Ritzah mee is opgegroeid, laat je sneakers customizen door sneakerartist Sir-Jo of geniet van een heerlijk broodje vlees of bakkeljauw. Een FRESH editie met een Afro-Caribisch tintje vol dans en theater.

Ritzah N. Statia
Ritzah danst al bijna heel haar leven. In 2011 is ze afgestudeerd aan het Albeda Dans College tot allround danseres. Ze voelde de behoefte zich verder te ontwikkelen ook buiten de danswereld. Na haar dansopleiding deed ze auditie voor jongeren theatergezelschap Young Stage bij de SKVR in Rotterdam. Samen met regisseuse Carole van Ditzhuyzen en regisseur Michiel Bakker maakte ze met een groep van vijf spelers de voorstelling De titel is geheim. Tijdens haar tijd bij Young Stage kreeg ze o.a. les in spel zonder het gebruik van tekst, maar door het inzetten van het lichaam. Ritzah raakte verliefd op deze vorm van theater maken en besloot zich aan te melden voor de Mime opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Afgelopen seizoen liep Ritzah stage bij theatergezelschap Golden Palace in de tragikomische voorstelling Seksbom.

FRESH
FRESH is een terugkerend event in het Maaspodium met steeds een andere creatieveling als vormgever van het programma. Een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. FRESH is er iedere eerste vrijdag van de maand. Vorig edities hadden o.a. Dwayne Toemere, Stanley Clementina, Alexa Hakkenbrak en Belinda van der Stoep, Annemieke van der Linde en Imanuelle Grives, Serge Hogenbirk en Boyd Grund, Devris Pondaag en de meisjes van Macabre al de touwtjes in handen.

Dit jaar nemen de volgende frisse talenten het Maaspodium nog over:
Vr 04 maart, 20:15 u – Remses Rafaela
Vr 06 mei, 20:15 u – José Montoya
Vr 10 juni, 20:15 u – Serge Hogenbirk & Boyd Grund

Geef een reactie

Of deel FRESH op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • FRESH

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.