Maas theater dans podium

Persoonlijke verhalen als metafoor of andersom
  • spoken word
  • XL
Speellijst / tickets

Hoe beweeg je in een wereld met een overkill aan taal? Bestookt met de vraag: “Wat jullie doen, is het nou poëzie, rap, comedy, cabaret? Waarom de behoefte om woordkunst in een (urban) hokje te plaatsen?, gebruikt Barguijs persoonlijke verhalen als metafoor of andersom. Met identiteit en broederschap in het centrum van hun voordrachten.

Spontaan ontstaan maar de barcode is inmiddels een lifestyle.
“Leef je dagdromen
Lach open
Tand bloot en
Kom tot bloei
Ontvang staande ovaties als klaprozen
Dit is niet alleen een metafoor
Gun jezelf een streepje voor
Want dat, is de Barcode”

Barguijs heeft onder meer gestaan in AFAS Live, Oude Luxor Theater, Woorden Worden Zinnen, Theater Zuidplein, SpraakuhlooS, SpokenWorld, Geen Daden Maar Woorden festival, Mensen Zeggen Dingen en het RIGHTABOUTNOW festival.

Maker: 
Op zijn zeventiende kwam Patrick Ribeiro in contact met theater waar hij kennis maakte met Def Poetry Jam. Sindsdien is spoken word helemaal Patricks ding. En dat is niet onopgemerkt gebleven, onlangs ontving hij een nominatie voor de Van Dale SPOKEN awards.

FRESH
Deze voorstelling is onderdeel van FRESH: een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. Sinds 2013 geven we elke maand de sleutel van het podium aan een talentvolle danser, muzikant, acteur of een hele bende bij elkaar. Ze zijn een avond vormgever van hun eigen programma, dus denk aan cross-overs, multidisciplinair, vernieuwend, nooit eerder vertoond werk, of iets dat niet binnen de hokjes past. Verrassingen en ontdekkingen gegarandeerd.
>> Klik voor meer FRESH

  • Credits

  • Door: Patrick “petje” Ribeiro, Ivan Words, Tyler Koudijzer

Geef een reactie

Of deel FRESH: Barguijs op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • FRESH: Barguijs Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.