Maas theater dans podium

FRESH FRIDAY!
 • dans
 • hiphop
 • XL
Speellijst / tickets

In de double bill BLANCO (preview) presenteren Simon Bus en Shane Boers ieder een duet met een eigen handtekening. Simon werkte hiervoor met danseressen Alesya Dobysh en Wennah Wilkers en Shane maakte een duet voor Justen Beer en zichzelf. Op donderdag 28 mei 2020 is BLANCO, de voorstelling te zien in het Maaspodium.

BLANCO is een Corpo Máquina productie ondersteund door thinX, in partnerschap met Fonds Podiumkunsten, Maas Theater en Dans, Theater De Nieuwe Vorst, Parktheater Eindhoven en PLAN.

Simon Bus – Chopping a sweet olive
Chopping a sweet olive borduurt voort op Simons fascinatie voor markant bewegingsmateriaal en milde absurditeit. Met een knipoog naar Wu Gang, die in Chinese folklore gedwongen was om een zelfhelende boom om te hakken, worden de dansers geconfronteerd met arbeidsintensieve en zinloze taken.

Shane Boers – Evolution
In een tijd waarin we onszelf verbergen in snelheid verkennen Shane en Justen nieuwe vormen van virtuositeit en expressie in vertraging en deconstructie. Beiden zijn iconen in de breakdance wereld. Hun grote talent en jarenlange vriendschap bieden de raakvlakken van waaruit ze de B-boy techniek tot het extreme bevragen. Hun persoonlijkheden ontrafelen zich voor onze ogen.

Makers
Simon Bus en Shane Boers, opvallende b-boys in de internationale dans-scene, ontwikkelen hun makerschap de komende jaren onder de vleugels van Corpo Máquina. Als B-boy ontwikkelde Simon een authentieke en experimentele bewegingstaal. Daarbij verraadt zijn B-boy naam Statue het bijzondere gevoel voor beeld dat hij naar de dans meeneemt. Ook Shane is een bewegingskunstenaar in hart en nieren. Als lid van de befaamde Tilburgse Hustle Kidz Crew vierde hij triomfen. Bewegen betekent voor hem vrijheid waarin hij alles zo natuurlijk mogelijk laat verlopen.

FRESH: BLANCO (preview) is onderdeel van het Hiphopweekend en FRESH.
Laat je van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november inspireren door de rijke hiphopcultuur met dans, spoken word, theater en film tijdens het Hiphopweekend in het Maaspodium. We organiseren een Meet-Up op de openingsavond. Er is een DJ en er zijn natuurlijk hiphopvoorstellingen van vooral Rotterdamse talenten en legendes.
>> klik hier voor meer info over het Hiphopweekend

Sinds 2013 geven we elke maand tijdens FRESH, een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën, de sleutel van het podium aan een talentvolle danser, muzikant, acteur of een hele bende bij elkaar. Ze zijn een avond vormgever van hun eigen programma, dus denk aan cross-overs, multidisciplinair, vernieuwend, nooit eerder vertoond werk, of iets dat niet binnen de hokjes past. Verrassingen en ontdekkingen gegarandeerd. >> klik hier voor meer info over FRESH

 • Credits

 • Door: Simon en Shane, Corpo Máquina 
  Makers:
  Simon Bus en Shane Boers
  Dans: Alesya Dobysh, Wennah Wilkers, Justen Beer, Shane Boers

Geef een reactie

Of deel FRESH: BLANCO preview op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • FRESH: BLANCO preview Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.