fbpx

Maas theater dans podium

FRESH FRIDAY
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Schaamteloze eigenzinnigheid van kersvers regieduo

Lynn Schutter en Silke van Kamp studeerden in 2018 beiden af aan de Regieopleiding van Toneelacademie Maastricht. Schutter & van Kamp’s wegen zijn al vaak gekruist op de academie, zo zijn zij samen onderdeel van collectief HARTKOOR en werkten mee aan elkaars afstudeervoorstellingen. Dit keer organiseren ze een avondvullend programma. De avond zal gehost worden Phoenix Chase-Meares. Als hoofdprogrammering van deze FRESH-avond hebben ze verschillende werken van zichzelf en andere makers geselecteerd rondom het thema BLOOSLOOS.

WHAT HAPPENED ÜBERHAUPTMANN?!
Hoe werkt je oordelend vermogen?
Kiezen we zelf wat we vinden of zijn we voorgeprogrammeerde diertjes die willen bevestigen en bevestigd worden?
Waar zijn de verhalen van de vrouwen in de geschiedenis waar we zoveel rijker en wijzer van kunnen worden?
Is gender performatief?
Is Trump een slet?

De nieuwste voorstelling van Schutter&vanKamp in samenwerking met Annelotte van Aarst, Claire Hordijk & Diederik Kreike. Als duo houden de thema’s feminisme, ongelijkheid, vrouwelijke seksualiteit en gender hen bezig. In What Happened Überhauptmann?! worden er verschillende onderwerpen die betrekking hebben op het vrij en gelijkwaardig zijn van de mens aangesneden. Via ervaringen en persoonlijke fascinaties wordt er een eigenzinnige beeldentaal gecreëerd rond thema’s als Herstory, man/vrouwverhoudingen, schoonheidsidealen en fashion. What Happened Überhauptmann?! is een zoektocht naar een nieuwe kijk op de mens, voor henzelf en het publiek.

De korte film NIGHT van Joosje Duk
Night is Duks tweede korte film na Heavy Feathers en pakt het thema micro-agressies aan. Wanneer Sue’s buitenlandse nichtje Genelva haar komt opzoeken in New York, hoopt Sue dat ze de twee verschillende kanten van haar leven kan verbinden tijdens a ‘night out’. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. De gehele film is gemaakt door een team van vrouwen.

De performance THE LOVE/LUST SPLIT van Diederik Kreike
Deze one-woman/man show is een zoektocht naar identiteit, beminnen, acceptatie en begeerlijkheid. In dit imaginaire webcamgesprek duiken we samen in de wereld van liefde, online cruisingapps; en hoe we via het gebruik van deze apps iets over onszelf kunnen leren. De manier waarop we iemand liefhebben is anders dan de manier waarop we iemand beminnen. Begeerlijkheid is een mes dat aan twee kanten snijdt. Hoe gaan we om met de realisatie dat sommige puzzelstukjes misschien nooit in elkaar blijken te passen? Moeten we niet veel sneller face-to-face over onze behoeftes praten in plaats van ze side-to-side te laten bestaan?

Diederik Kreike (1994) is deze zomer afgestudeerd als Performer aan de Toneelacademie Maastricht. Met een dansachtergrond en liefde voor videokunst op zak, onderzoekt hij identiteit, gender, beeldcultuur en het theater als ontmoetingsplek.

Gedurende de avond is er naast de geprogrammeerde voorstellingen een foto expositie, kan je dansen op de afterparty met de boys van STAMGASTEN SOUNDMACHINE en je verliezen in de merchandise van de voorstelling. Kortom: een bruisende, schaamteloze avond with happy ending!

FRESH
FRESH is een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. Elke eerste vrijdag van de maand is het Maaspodium tijdelijk van iemand anders: een danser, muzikant, acteur of van een hele club bij elkaar. Cross-overs, multidisciplinair, vernieuwend, nooit eerder vertoond, experimenteel. Of gewoon iets heel eigens. Kunstenaars die één avond de vormgever van een avondvullend programma zijn. En zij trekken alles uit de kast. FRESH begon in seizoen 2013/2014 met enkele edities. Inmiddels is FRESH uitgegroeid tot een vertrouwd (en berucht) onderdeel van de programmering van het Maaspodium.
Laat je verrassen en bewonder de makers van de toekomst. >> meer info over FRESH

 • Credits

 • WHAT HAPPENED ÜBERHAUPTMANN?!
  Door:
  Annelotte van Aarst, Claire Hordijk, Diederik Kreike, Lynn Schutter en Silke van Kamp.

  NIGHT
  Cast: Rachel Hilson, Genelva Krind, Katherine Romans, Kelly McCready en Doron Mitchell.
  Cinematografie: Maria Rusche.
  Productie: Nicole Quintero Ochoa en Lily van Leeuwen.
  Muziek: Overcoats.

  THE LOVE/LUST SPLIT
  Concept en spel: Diederik Kreike
  Tekst: Diederik Kreike en Edna Azulay
  Eindregie: Lynn Schutter
  Muziek: Gary Shepherd en Diederik Kreike
  Met dank aan: Jantien Fick, Maarten Heijnens, Liet Lenshoek, Stichting Likeminds en Bar San Francisco.

Geef een reactie

Of deel FRESH: Bloosloos op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • FRESH: Bloosloos

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.