Maas theater dans podium

FRESH FRIDAY!
 • dans
 • film
 • XL
Speellijst / tickets

Gil ‘the Grid’ Gomes Leal heeft in zijn Nieuwe Makers traject bij het Fonds Podiumkunsten de keuze gemaakt om film te gebruiken als medium voor één van zijn projecten. Samen met regisseur Steven Elbers heeft hij het videoproject Catharsis gemaakt dat bestaat uit een reeks van vier video’s die los van elkaar prachtig zijn, maar als serie een nog indrukwekkender verhaal vertellen. Een fusie van beweging, intense en betekenisvolle beelden, emotie en mimiek maken Catharsis tot een video serie die iedereen kan aanspreken. Een verhaal dat zich als een lotuswortel vanuit de koude modder ontvouwt tot een prachtige bloem, een identificatie voor velen.

In 2012 maakte Gil zelf een psychose mee, een enorm heftige tijd waarin hij zichzelf en de wereld opnieuw moest uitvinden. In plaats van een ziekte probeerde hij de psychose als levensles te zien. Vanuit de behoefte om anderen te inspireren nieuwe delen van zichzelf te ontdekken en ontwikkelen richtte hij onder andere Amenti Movemeant op.

Tijdens deze FRESH-avond zijn de vier afleveringen van Catharsis te zien en geeft Gil samen met andere dansers van Amenti Movemeant een live optreden.

Maker
Gil ‘the Grid’ is oprichter en leider van Amenti MoveMeant, een danscollectief dat door middel van dans, kunst en kennis ons zelfbewustzijn wil vergroten. Niet alleen in zijn collectief maar ook in zijn dagelijks leven en solo-projecten komen onderwerpen als zelfontwikkeling, spiritualiteit en heling steevast terug.
Gil zet zijn voetprint door experimentele bewegingen, geïnspireerd op popping, te verbinden met een intelligente en vernieuwende manier van maken. In zijn werk onderzoekt hij en werkt hij graag samen met andere kunstenaars die hem een ander perspectief bieden op het leven.

FRESH
Deze voorstelling is onderdeel van FRESH: een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. Sinds 2013 geven we elke maand de sleutel van het podium aan een talentvolle danser, muzikant, acteur of een hele bende bij elkaar. Ze zijn een avond vormgever van hun eigen programma, dus denk aan cross-overs, multidisciplinair, vernieuwend, nooit eerder vertoond werk, of iets dat niet binnen de hokjes past. Verrassingen en ontdekkingen gegarandeerd.
>> Klik voor meer FRESH

 • Credits

 • Door: Gil the Grid / Amenti MoveMeant
  Makers: 
  Gil ‘the Grid’ Gomes Leal, Steven Elbers
  Powered by: ISH

Geef een reactie

Of deel FRESH: Catharsis op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • FRESH: Catharsis

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.