fbpx

Maas theater dans podium

FRESH FRIDAY!
  • dans
  • film
  • XL
Speellijst / tickets

Zelfreiniging doormiddel van dans

Gil ‘the Grid’ Gomes Leal heeft in zijn Nieuwe Makers traject bij het Fonds Podium Kunsten de keuze gemaakt om film te gebruiken als medium voor één van zijn projecten. Samen met regisseur Steven Elbers heeft hij het videoproject Catharsis gemaakt wat bestaat uit een reeks van vier video’s die los van elkaar prachtig zijn, maar als serie een nog indrukwekkender verhaal vertellen. Een fusie van beweging, intense en betekenisvolle beelden, emotie en mimiek maken Catharsis tot een video serie die tot iedereen kan spreken. Een verhaal dat zich als een lotuswortel vanuit de koude modder ontvouwt tot een prachtige bloem, een identificatie voor velen.

In 2012 maakte Gil zelf een psychose mee, een enorm heftige tijd waarin hij zichzelf en de wereld opnieuw uit moest vinden. In plaats van de psychose als ziekte te zien probeerde hij er een les van te maken. Hierdoor ontpopte Gil zich tot een ware voorvechter van het verkondigen van de waarheden van deze wereld en zette hij onder andere Amenti MoveMeant op.

Tijdens deze FRESH-avond zijn de vier afleveringen van Catharsis te zien en geeft Gil samen met andere dansers van Amenti Movemeant een live optreden.

Maker
Gil ‘the Grid’ is oprichter en leider van Amenti MoveMeant, een danscollectief die doormiddel van dans, kunst en kennis ons zelfbewustzijn wil doen vergroten. Niet alleen in zijn collectief maar ook zijn dagelijks leven en solo-projecten komen onderwerpen als zelfontwikkeling, spiritualiteit en heling steevast terug.
Gil zet zijn voetprint door experimentele bewegingen, die zijn oorsprong vinden in onder andere de dansstijl popping, te verbinden met een intelligente en vernieuwende manier van maken. In zijn werk onderzoekt hij en werkt hij graag samen met andere kunstenaars die hem een ander perspectief kunnen bieden op het leven.

FRESH
Deze voorstelling is onderdeel van FRESH: een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. Elke eerste vrijdag van de maand is het Maaspodium even van iemand anders. Een danser, muzikant, acteur of van een hele bende bij elkaar. Cross-overs, multidisciplinair, vernieuwend, nooit eerder vertoond, experimenteel. Of gewoon iets heel eigen. Ze zijn één avond de vormgever van een avondvullend programma. En trekken alles uit de kast.

>> Klik voor meer FRESH

  • Credits

  • Makers: Gil ‘the Grid’ Gomes Leal, Steven Elbers
    Powered by ISH

Geef een reactie

Of deel FRESH: Catharsis op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.