Maas theater dans podium

FRESH FRIDAY!
 • fysiek theater
 • XL
Speellijst / tickets

De kunst van verveling

What is actually passed when ‘passing time’?
Where are we running? Who are we racing?
Why does everything have to be #So interesting all the time?
Boredom
Is it an end or a possibility?
Do we hate it… are we scared of it?
Is there another way?

Chandana’s fascination to work with ‘Boredom’ is inspired from these lines of thoughts. As performing artist Nick Cave says in his special feature ‘Boredom’: “Extreme boredom and moments of illumination are never far apart. They frequent the same space. Boredom maybe is a state of preparation where the mind lures itself into a state of dimness. So that the moment of illumination when it happens burns more intensely. More fiercely”.

Chandana Sarma maakt speciaal voor haar FRESH-avond een fysiek theaterstuk over de de kunst van verveling. Tijdens haar Master startte ze met het onderzoek naar dit thema. Zij voelt dat het noodzakelijk is om tijd te maken om tot bezinning te komen en te ervaren wat dat je brengt, vooral in deze gehaaste tijd. Samen met componist Lam Lai en theatermaker Elsa May Averill nodigt ze jou uit voor een avond vol kijken, voelen en ervaren. Deze FRESH-avond bestaat uit drie onderdelen, namelijk een theatrale performance, een interactieve performance in de vorm van een spel en een bewegingsinstallatie.

Maker
Chandana Sarma is een fysiek uitvoerend kunstenaar. Ze is onlangs afgestudeerd aan het Masters-onderzoeksprogramma T.I.M.E van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze komt uit India, waar ze begon als danseres met Indiase klassieke dans en vechtsporten. Ze werkte samen met verschillende choreografen en theatermakers uit India en Europa, namelijk Ultimata Vez Company (BR), John Brighton (UK), Mandeep Raiky (IN) en Paul Koek (NL). Ze verdiepte zich in verschillende vormen van psycho-fysieke praktijken. Momenteel is ze een van de castleden van theatergroep Hotel Courage. Daarnaast is ze een van de makers van het Genetic Choir in Amsterdam. Ook onderzoekt ze artistieke interventies in de gezondheidssector. Als maker is haar uitgangspunt het lichaam als de bron van de generatie. Ze is nieuwsgierig hoe een lichaam van moment tot moment beslissingen neemt en een unieke bewegingstaal genereert, van context tot context.

FRESH
Deze voorstelling is onderdeel van FRESH: een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. Elke eerste vrijdag van de maand is het Maaspodium even van iemand anders. Een danser, muzikant, acteur of van een hele bende bij elkaar. Cross-overs, multidisciplinair, vernieuwend, nooit eerder vertoond, experimenteel. Of gewoon iets heel eigen. Ze zijn één avond de vormgever van een avondvullend programma. En trekken alles uit de kast.

>> Klik voor meer FRESH

 • Credits

 • Maker: Chandana Sarma
  Spelers: Chandana Sarma, Aga Pedziwiatr
  Muziek: Lam Lai
  Advies: Elsa May Averill

Geef een reactie

Of deel FRESH: De kunst van verveling op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • FRESH: De kunst van verveling

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.