fbpx

Maas theater dans podium

Dochter van een vrijheidsstrijder
 • muziekconcert
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Over enerverende tijden in een land aan de andere kant van de oceaan

Wat als je geboren wordt als dochter van een vrijheidsstrijder? Een man die niet alleen je vader is, maar die ook de vader van een volk probeert te zijn. Een schrijver, politicus, dichter, bandleider, presentator, uitgever, adviseur, taalpsycholoog, tv presentator, songwriter, entertainer, activist, radio presentator, historicus, Suriname-expert, kok, hotelmanager, grootgrondbezitter, analyticus.
Een rond schuifelende goudmijn aan bizarre verhalen, onuitputtelijke kennis en levenservaring.

“Een soort goeroe, maar dan gewoon mijn vader. Nu ben ik vierentwintig en vraag me af:
Is hij écht de adviseur van de president geweest?
Is hij echt beschoten in een busje samen met Willibrord Frequin in de jungle?
Is er écht een aanslag gepleegd op mijn vaders huis in Nijmegen?”

In De Overdracht krijgt het publiek een kijkje in de onevenaarbare wereld van Ludwich van Mulier, door de ogen van zijn dochter, Carmen van Mulier. De actrice/ theatermaker brengt samen met haar vader een muzikale en theatrale ode aan haar vaders werk en poogt het stokje van hem over te nemen.

Programma
De avond begint met een korte videodocumentaire die Carmen maakte. Vervolgens nemen Carmen en Ludwich je mee in de voorstelling De overdracht: spannende waargebeurde verhalen van Ludwich, verhalen van Carmen, muziek en zelfs dans. Na afloop van de voorstelling kun je in de foyer genieten van een Surinaamse snack van restaurant O’FA (2e Middellandstraat, Rotterdam) en presenteren Carmen en Ludwich hun zelfgeschreven kookboekjes. Tip: Neem wat contanten mee zodat je een kookboekje kunt kopen en zelf de lekkerste creaties van Carmen en Ludwich kunt maken! Na deze korte pauze mogen de voetjes van de vloer, want dan speelt een speciaal-voor-deze-avond-samengestelde band vrolijke dansmuziek uit Latijns-Amerika en Afrika! DANSI DANSI!

Maker
Carmen van Mulier studeerde in 2017 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Ze liep stage bij Orkater/ Goldmund in de voorstelling METAMAN. Het afgelopen jaar was ze te zien in verschillende theaterproducties, o.a. de jeugdtheatervoorstelling F*ck the Police en de musical The Color Purple. Momenteel speelt ze in de voorstelling de Krijtkring van de Toneelmakerij.

FRESH
Deze voorstelling is onderdeel van FRESH: een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. Elke eerste vrijdag van de maand is het Maaspodium even van iemand anders. Een danser, muzikant, acteur of van een hele bende bij elkaar. Cross-overs, multidisciplinair, vernieuwend, nooit eerder vertoond, experimenteel. Of gewoon iets heel eigen. Ze zijn één avond de vormgever van een avondvullend programma. En trekken alles uit de kast. >> Klik voor meer FRESH

 • Credits

 • Concept/spel/tekst: Carmen van Mulier en Ludwich van Mulier
  Presentatie: Amilcar van Mulier
  Muziekcompositie: Wi Na Wan (1980)
  Band:  Jimmi Hueting, Bruce van Mulier, Carmen van Mulier, Kika Sprangers, Ludwich van Mulier, Richie Reichelt, Albert van Osch, Juraci van Mulier, Lennaert Destang
  Vormgeving: Carmen van Mulier

  Met dank aan Amilcar van Mulier, Juraci van Mulier, Petra Kneepkens, Sjo Schutt, Brechje Meijers, Lin Adams

1 reactie op FRESH: De overdracht

Geef een reactie

Of deel FRESH: De overdracht op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • FRESH: De overdracht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.