Maas theater dans podium

Hoe houd je je staande tussen 2 culturen?
Speellijst / tickets

FRESH is een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. Creatieve geesten organiseren hún avond voor hún publiek. Yannick, Cyriel en Jip hebben deze editie de touwtjes in handen.

Fresh werd in november 2013 afgetrapt door actrice Belinda van der Stoep en hiphopartiest Alexa Hakkenbrak. Fabian Holle nam het stokje daarna over. Deze editie is het de beurt aan Yannick, Cyriel en Jip. Zij organiseren hun avond vol muziek, spoken word en de voorstelling Dubbelbloed.

Yannick en Cyriel zitten tussen twee culturen in. Ze zijn half Surinaams, half Nederlands. Ze horen net niet ergens bij. Het zijn Nederlandse Surinamers. Of toch Surinaamse Nederlanders? Yannick en Cyriel weten het soms zelf niet meer. In hun voorstelling Dubbelbloed laten ze zien hoe mensen naar hen kijken en hoe ze zichzelf zien. Ze zijn ‘dubbelbloedig’ en spelen daarop in met stereotypes en vooroordelen. Dat allemaal met veel muziek, variërend van Faithless tot La Rouge.

Yannick Jozefzoon en Cyriel Guds volgen de acteursopleiding aan de Toneelacademie in Maastricht. Dubbelbloed wordt geregisseerd door Jip Vuik, regiestudent aan de Toneelacademie in Maastricht.

Bekijk hier een teaser van Dubbelboed:

http://youtu.be/WxhQOG8mwY0

Tijdens Fresh nemen Yannick, Cyriel en Jip een aantal gasten mee.  Satyakam Mohkamsing en Andro Biswane nemen ons mee op een spirituele reis door middel van gitaar en viool. Laat je meeslepen door de funky klanken en geniet.

Romano Haynes studeerde Drama & Musical aan de MBO Theaterschool (Hofplein) in Rotterdam. In 2012 werd hij aangenomen aan de Toneelschool Maastricht. Tijdens Fresh gaat hij samen met een zangeres en een gitarist een muzikale spoken word performance geven met een Afrikaanse aura. Afrikaans bloed is wat er door onze aderen stroomt en wat ons verbind met elkaar.

Tenslotte zal Milou van Duijnhoven een performance geven geïnspireerd op Azië en muay thai. Dit jonge talent was o.a. te zien op de Parade in de voorstelling Toiletsletten.

  • Credits

  • Spelers: Yannick Jozefzoon en Cyriel Guds
    Regie: Jip Vuik
    Fotografie: Armando Jong A Tai

In het Maaspodium

Gespeeld

  • FRESH: Dubbelbloed

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.