Maas theater dans podium

Een onderzoek naar de dansende mens
 • dans
 • theater
Speellijst / tickets

De dansende mens die dingen met het lichaam kan die onmogelijk lijken.
De dansende mens met een ritme gevoel als een metronoom.
De dansende mens met géén ritme gevoel.
De dansende mens die geen mens meer is, maar een dier wordt.
De dansende mens die het lichaam kapot traint.
De dansende mens helemaal alleen op de dansvloer.
De dansende mens op zoek naar contact.
De dansende mens in polonaise, in duet, in kostuum, op hakken, alleen en samen.

De dansende mens is een fascinatie van Lisette. Waar de een zich in extase kan verliezen in dit soort bewegen vindt de ander het ontzettend ongemakkelijk. In 2015 maakte Lisette al een korte performance over de dansvloer, in een kelder onder een koffiezaak in Arnhem, maar ze was er nog niet klaar mee. Tijdens haar FRESH wil ze samen met het publiek de dansende mens bekijken. Daarom nu ‘Get on the floor 2.0’, een onderzoek naar dans, door iemand die zelf niet kan dansen.

Maker
Lisette van Maanen is na haar studie docent theater aan ArtEZ in Arnhem werkzaam als theatermaker en -docent bij verschillende theatergezelschappen en scholen.
Lisette maakt theater vanuit een fascinatie voor dingen die ze niet kent of niet kan, daar kan ze naar blijven kijken. Doel is om het publiek mee te nemen en voor even te laten kijken door haar ogen. Dit probeert ze ook in haar werk als analoog fotograaf, alles gaat om beelden creëren die verhalen vertellen. En die beelden kunnen bewegen in een theater of stil zijn gezet toen de foto werd afgedrukt. Bij Maas is Lisette betrokken geweest bij het project Bazen Verbazen als theatermaker en geeft ze lessen op basisscholen voor Stel je voor in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit. En ze heeft twee seizoenen terug samen met Annelies Hoeneveld een FRESH avond vormgegeven rondom de zeven zonden.

FRESH
Deze voorstelling is onderdeel van FRESH: een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. Sinds 2013 geven we elke maand de sleutel van het podium aan een talentvolle danser, muzikant, acteur of een hele bende bij elkaar. Ze zijn een avond vormgever van hun eigen programma, dus denk aan cross-overs, multidisciplinair, vernieuwend, nooit eerder vertoond werk, of iets dat niet binnen de hokjes past. Verrassingen en ontdekkingen gegarandeerd.
>> Klik voor meer FRESH

EXTRA’S IN HET MAASPODIUM

Vegan Friday 

Elke vrijdag is het Vegan Friday in het Maaspodium! Street food uit eigen keuken: veganistisch en verrassend. Het menu verschilt per week en de gerechten worden vers bereid door onze koks. De prijzen zijn voor ieder gerecht hetzelfde: €7,50 voor volwassenen en €5,00 voor kinderen. Wil je zeker weten dat er plek voor je is? Reserveren is zeker mogelijk en kan per mail bij Dragan Dimovski via dragan@maastd.nl.

 • Credits

 • Door: Lisette van Maanen
  Performers: Wilbert Slagboom, Irene Cournil, Marrit Bausch, Marieke Heerema, Ben van der Meij, Sebastiaan Vreedenburgh, Annika Leeuwenkuijl. Jeremy Dumas, Annelies Hoeneveld, Stijn van Erp, Wolf Rot, Ruben Weijers, Zoë Robaey, Joke Meijer, Umberto Giampaolo, Marijke de Vos
  Advies dramaturgie: Sterre de Vries
  Muziek: Nina Giampaolo
  Met dank aan: Sara Giampaolo

Geef een reactie

Of deel FRESH: Get on the floor 2.0 op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • FRESH: Get on the floor 2.0

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.