fbpx

Maas theater dans podium

FRESH FRIDAY
  • dans
  • XL
Speellijst / tickets

Een danser die alle lagen van het leven weet te raken in zijn dans

Tijdens deze FRESH avond zullen er niet één maar twee voorstellingen te zien zijn. De één genaamd Anima, de andere Animus. Anima is de hoofdvoorstelling van deze FRESH (gedanst door Gil the Grid en Wesley Vayu) en gaat over het vrouwelijke in de man. Over de manier waarop de maatschappij omgaat met de rol van de man in het algemeen. De tegenhanger, Animus, is een nieuwe performance die speciaal voor FRESH wordt ontwikkeld en gaat over het mannelijke in de vrouw. Termen naar een idee van psycholoog Carl Gustav Jung. Volgens hem heeft ieder mens kenmerken van beide seksen. Niet alleen biologisch maar ook in psychologische zin.

Voordat we naar Animus en Anima gaan kijken, zetten Gil the Grid en Amenti MoveMeant je vast op scherp met een inleidende oefening over vooroordelen die er heersen in de maatschappij en misschien ook wel in je eigen onderbewuste. Na afloop van de voorstellingen is er een nagesprek met Gil the Grid en Wesley Vayu.

Gil The Grid & Amenti MoveMeant
Gil the Grid is een danser, bewegingskunstenaar, stond in de finale van Holland’s Got Talent 2017 en hij is genomineerd voor de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie 2018. Hij is de oprichter van het Amenti MoveMeant. Uit een behoefte om anderen te inspireren en verheffende kunst te maken werd het Amenti MoveMeant geboren. Een onderkomen voor gelijkdenkende individuen, een plek om studenten te begeleiden, een veilig thuis voor iedereen.

FRESH
FRESH is een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. Elke eerste vrijdag van de maand is het Maaspodium tijdelijk van iemand anders: een danser, muzikant, acteur of van een hele club bij elkaar. Cross-overs, multidisciplinair, vernieuwend, nooit eerder vertoond, experimenteel. Of gewoon iets heel eigens. Kunstenaars die één avond de vormgever van een avondvullend programma zijn. En zij trekken alles uit de kast. FRESH begon in seizoen 2013/2014 met enkele edities. Inmiddels is FRESH uitgegroeid tot een vertrouwd (en berucht) onderdeel van de programmering van het Maaspodium.
Laat je verrassen en bewonder de makers van de toekomst. >> meer info over FRESH

  • VSCD-Dansjury over Gil

  • Credits

  • “Van de bezielde dansers lijkt in het bijzonder één danser zijn binnenste naar buiten te keren en het thema devotie zich geheel toe te eigenen; Gil Gomes Leal. Komend uit de breakdance zet hij zich op een verbluffende manier in om door een genre overstijgende ontwikkelingsreis de bewegingstaal van Bahoran in zijn lijf te laten kristalliseren. Een onnavolgbaar krachtige persoonlijkheid op het podium.” Jury-rapport VSCD over Gil Gomes Leal voor zijn rol in Aghori, waarmee hij is genomineerd voor de prestigieuze Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie 2018.

  • FRESH curator: Gil the Grid
    Dans: Amenti MoveMeant (Gil the Grid, Wesley Vayu, Agnes Philipsen, Tamara Robledo Oud)

Geef een reactie

Of deel FRESH: Anima / Animus op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • FRESH: Anima / Animus

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.