Maas theater dans podium

Over afkomst, identiteit en roots
 • dans
 • muziek
 • spoken word
 • theater
Speellijst / tickets

Afkomst
Identiteit
Roots
Soms te ingewikkeld, te pijnlijk, te diepzinnig. Wat gebeurt er wanneer je achtergrond op de voorgrond staat. Je in de spiegel kijkt en een moderne versie ziet van de vrouwen die je zijn voorgegaan? In deze voorstelling, begeleidt door live muziek, dans en spoken word neemt Joanne je mee in haar zoektocht naar het antwoord waarom ze zo graag haar hoofd bindt. Verhalen uit het verleden en het heden nemen je mee langs de Koto en de zoektocht naar het vinden van je eigen identiteit. Is het deze tijd die erom vraagt om te laten zien waar je vandaan komt? Roots, wat zijn die van jou?

Voorprogramma – Workshop headwraps binden door Rachaila Isenia
Rachaila Isenia is een Amsterdamse culturele onderneemster met zowel Nederlandse als Curaçaose roots. Ze is voornamelijk bezig met expressie en Afro-Caribische muziek. Rachaila werd in 2019 benoemd tot ambassadrice van de internationale tentoonstelling Caribbean Ties en hecht veel waarde aan kennisoverdracht vanuit dat gebied. Sinds 2014 geeft ze ook workshops over het maken en binden van headwraps. Op vrijdag 6 maart, tijdens Joanne’s FRESH zal ze naast het geven van een workshop, wat vertellen over de oorsprong van de stoffen en het dragen hiervan.

En verder…
Eerder presenteerde Joanne haar afstudeervoorstelling Damn Honey! in een uitverkochte zaal in het Maaspodium. Een voorstelling waarin onderzocht wordt hoe de vrouw van nu zich los kan breken van het opgelegde beeld vanuit de huidige maatschappij en zich opnieuw kan vinden. Tijdens haar FRESH deelt ze een kort stukje uit deze voorstelling.

Maker
Joanne Purperhart studeerde Docent theatermaker aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en wordt bewogen door maatschappelijke thema’s waarbinnen ze de noodzaak voelt en ziet een nieuw perspectief te bieden.

FRESH
Deze voorstelling is onderdeel van FRESH: een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. Sinds 2013 geven we elke maand de sleutel van het podium aan een talentvolle danser, muzikant, acteur of een hele bende bij elkaar. Ze zijn een avond vormgever van hun eigen programma, dus denk aan cross-overs, multidisciplinair, vernieuwend, nooit eerder vertoond werk, of iets dat niet binnen de hokjes past. Verrassingen en ontdekkingen gegarandeerd.
>> Klik voor meer FRESH

EXTRA’S IN HET MAASPODIUM

Vegan Friday
Elke vrijdag is het Vegan Friday in het Maaspodium! Street food uit eigen keuken: veganistisch en verrassend. Het menu verschilt per week en de gerechten worden vers bereid door onze koks. De prijzen zijn voor ieder gerecht hetzelfde: €7,50 voor volwassenen en €5,00 voor kinderen. Wil je zeker weten dat er plek voor je is? Reserveren is zeker mogelijk en kan per mail bij Dragan Dimovski via dragan@maastd.nl.

 • Credits

 • Maker: Joanne Purperhart
  Acts: Chris Comvalius, Nyanga Weder, Charlene Ellis, Rellie Telg, Nina Stoter, Ayse Nur Salli, Jamal Bijmoe, Vanessa Felter, Nerissa Macknack, Revelino Pinas

   

Geef een reactie

Of deel FRESH: Damn Honey! & Roots op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • FRESH: Damn Honey! & Roots

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.