fbpx

Maas theater dans podium

Zuid-Afrikaanse FRESH friday
  • spoken word
  • XL
Speellijst / tickets

Spoken word met Koleka Putuma, Gershwin Bonevacia, Mariana Hirschfeld en Jorgen Gario aka U.N.O.M.

FRESH is een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. Creatieve geesten organiseren hún avond voor hún publiek. Telkens op de eerste vrijdag van de maand. Vrijdag 6 oktober wordt FRESH vormgegeven door de Zuid-Afrikaanse Koleka Putuma als onderdeel van het Afrovibes festival. Koleka is dichter, schrijver en performer. Haar FRESH staat helemaal in het teken van Spoken Word en zij treedt zelf op maar daarnaast staan ook  Gershwin Bonevacia, Mariana Hirschfeld en Jorgen Gario aka U.N.O.M. op het podium.

Afrovibes
Deze voorstelling is onderdeel van het Afrovibes festival. Afrovibes brengt jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Ze laten het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbinden dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 28 september tot en met 9 oktober in Nederland, waarvan drie dagen in het Maaspodium!

Het festival thema van dit jaar is Fragile Freedom – breekbare vrijheid. Hoe kunnen we elkaar begrijpen in deze turbulente tijden? Luisteren we naar elkaar? Wij leven in een tijd van heftige ontwikkelingen binnen onze samenleving, een tijd van polarisatie. Vrijheid en democratie komen niet vanzelf, zijn kwetsbaar en bestaan bij het verstaan en begrijpen van de ander. Hedendaagse Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars laten zien hoe zij onze huidige tijd ervaren en naar hun verleden en de toekomst kijken.

Ontdek de rest van het programma hier.

  • Credits

  • Concept, idee: Koleka Putuma
    Met: Gershwin Bonevacia, Mariana Hirschfeld en Jorgen Gario aka U.N.O.M.
    Eindregie van een aantal onderdelen uit het programma: Barbara Willemsen

Geef een reactie

Of deel FRESH: Koleka op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • FRESH: Koleka

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.