fbpx

Maas theater dans podium

Een rollercoaster van drama, humor en bizarre beeldenreeksen
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

FRESH is een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. Creatieve geesten organiseren hún avond voor hún publiek.

Spider-Boy is een voorstelling van Fabian Holle en wordt gemaakt naar aanleiding van een krantenartikel uit oktober 2008. De solo volgt de gedachten van een slechthorende jongen van 12 jaar, op de grens naar volwassenheid. Door zijn gehoorbeperking mist hij veel van de wereld; nuances in communicatie en gevoelens. Misverstanden leiden tot ruzies met zijn moeder en zijn vrienden. Hij twijfelt aan zichzelf. Ligt het aan hem dat mensen hem niet begrijpen? En hij de mensen maar half?

Hij raakt verstrikt in zijn fantasie en ziet zichzelf als held tegen wil en dank. Hij fantaseert dat hij van een gebouw springt, want echte helden overwinnen hun angsten. Zijn grootste angst is de diepte.

Spider-Boy is een volwassen voorstelling voor iedereen vanaf 12 jaar en tevens geschikt voor dove en slechthorende jongeren in het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs.

Spider-Boy wordt gemaakt naar aanleiding van volgend krantenbericht uit oktober 2008:

Negenjarige ‘Spiderman’ springt te pletter van gebouw
Een negenjarig Spaans jongetje is in de Spaanse stad Albacete van de vierde verdieping naar beneden gesprongen in de veronderstelling dat niets hem kon deren, net als zijn held Spiderman. Dat heeft de Spaanse televisie gemeld.
De dove jongen had een masker van Spiderman opgezet en wilde net als zijn held van gebouw naar gebouw slingeren. Hij raakte zwaargewond bij zijn val en overleed even later. “Vermoedelijk had hij kort tevoren een film gezien van zijn held en wilde hij die nadoen”, aldus een politiewoordvoerder. (dpa/gb)

Na de voorstelling krijgt het publiek de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de wereld van Fabian Holle. Een extra programma waarin hij zich blootgeeft door je mee te nemen in zijn gedachtenwereld. Een indringend moment met danseres Ralitza Malehounova, meer rauwe, poëtische beeldtaal van schrijver Enver Husicic, gelezen door regisseuse en actrice Anna Hermanns en de virtuoze Koen Kreulen, een bijzondere paaldans-performance van actrice Ytsje Rosier, gedichten van Annie Verduin-Gerretsen en ‘rising star’ Andy Smart zorgt voor de nodige soul! We sluiten af met een feestje op de dansvloer met DJ Itzik Vanunu!

 • Credits

 • Concept / Spel: Fabian Holle
  Tekst: Enver Husicic
  Regie: Anna Hermanns
  Muziek: Jaap van Keulen
  Productie / publiciteit: Adrián Sneeuw
  Grafisch ontwerp / publiciteit: Coen van der Steen

  Met bijzondere dank aan Minnekus de Groot en Roos Wijnen voor hun waardevolle input. En Maas theater en dans voor het beschikbaar stellen van hun studio en Dansateliers.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • FRESH: Fabian Holle

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.