Maas theater dans podium

Doen we de gordijnen dicht of zetten we de ramen open
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

FRESH IS EEN CREATIEF PLATFORM VOOR JONGE MENSEN MET GROTE IDEEËN. CREATIEVE GEESTEN ORGANISEREN HÚN AVOND VOOR HÚN PUBLIEK.

Je kijkt wel maar zie je het ook? Het kan zijn, dat je het echt niet gezien hebt. Het kan zijn, dat je het zag maar deed alsof dat niet ziet zo was. Het kan zijn dat je iets zag en er op reageerde. Je zit binnen en je kijkt naar buiten. De glazenwasser danst de ramen schoon. En er komt een groepje vooroordelen voorbij. Begint buiten zich nou met binnen te bemoeien?

Theatergroep Troubamour houdt theatrale interventies in de openbare ruimte en laat je met andere ogen naar je omgeving kijken. Troubamour staat bekend om straattheater en locatietheater en zal tijdens FRESH dan ook zeker buiten de grenzen van de theaterzaal treden!

Laat zien dat je er bij bent & blijf op de hoogte van deze FRESH via het Facebook event!

 • Quotes

 • Credits

 • Bios

 • FRESH

 • De pers over Doen we de gordijnen dicht of zetten we de ramen open op het Café Theater Festival 2018:

  “Troubamour raakt de problemen in de wijk, zoals een lage verkeersveiligheid, aan op een luchtige, onverwachte manier.” Theaterkrant

  “Het is grappig, leerzaam, ontroerend en dit allemaal in iets dan een half uur, de spelers weten je aandacht vast te houden vanaf de eerste seconde. (…) Theatergroep Troubamour maakt met deze voorstelling feelgood-theater met een rauw randje dat zal eindigen in een ultiem buurtfeestje!” I love theater

  Troubamour won de publieksprijs op het Café Theater Festival 2016 met de voorstelling Goed (be)doel(d).
  De pers over eerdere voorstellingen van Troubamour:

  “Het rariteitenkabinet der (on)gelukkigen is (…): bekoorlijk, eenvoudig, roerend ook.” Theaterkrant (★★★★) over Het Rariteitenkabinet der (on)gelukkigen

  Het grote verhaal achter deze vrouwen blijft in het ongewisse, maar misschien dat het daarom ook zo beklijft. Deze voorstelling schuurt, ondanks een aantal bijzonder fantasierijke theatrale ingrepen, heel dicht langs de realiteit.” Theaterkrant (★★★★) over Leef.tijd.loos

 • Artistieke leiding/spel: Marrit Bausch en Ursel Braaksma
  Spel: Laurien Riha, Collin van den Broek, Hugo de Haas van Dorsser
  Zakelijke leiding: Jorien Hutten
  Dramaturgie/research: Fabian Pikula
  Productie: Fiep Nijhof

 • Marrit Bausch en Ursel Braaksma leerden elkaar kennen op de opleiding Docent Theater aan ArtEZ Arnhem waar zij beiden in 2013 zijn afgestudeerd. In 2011 speelden ze een zomer lang een eigen straattheater voorstelling op festival d’Avignon in Frankrijk. Sindsdien maken ze gezamenlijk onder de naam Troubamour voorstellingen in de openbare ruimte en speelden ze o.a. op Fetsival Spoffin, Festival d’Avignon en de Beschaving en toeren ze langs middelbare scholen. Naast straattheater maakt Troubamour ook locatietheater.

  Marrit Bausch en Ursel Braaksma staan niet alleen als acteurs maar ook als eigenzinnige en geëngageerde makers op de vloer. Ze maken theater op locatie omdat ze iets willen toevoegen of veranderen aan de werkelijkheid. Theater mag wat Troubamour betreft relativeren, reflecteren en je in beweging zetten. Ze zoeken met hun publiek de grenzen van de theatercodes op.

 • FRESH is een terugkerend event in het Maaspodium met steeds een andere creatieveling als vormgever van het programma. FRESH is er iedere eerste vrijdag van de maand. Dit seizoen hadden o.a. Jasper van Luijk, Koleka Putuma, Lorenzo Capodieci en Gianni Grot de touwtjes in handen.

Geef een reactie

Of deel FRESH: Troubamour op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • FRESH: Troubamour

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.