fbpx

Maas theater dans podium

Drie ex-vrije scholieren plegen wortelonderzoek
  • theater
  • XL
Speellijst / tickets

Voor hen die er op hebben gezeten, hadden willen zitten of de kriebels krijgen

Deze FRESH avond staat in het thema van De Vrije School. De Vrije School de voorstelling is een theatrale totaalervaring met een deel theater, voorgelezen worden, pompoensoep proeven en documentair materiaal.

In de Vrije School de voorstelling onderzoeken Kaatje, Tommy en Jos wat ze eigenlijk hebben meegemaakt toen zij de Vrije School doorliepen. Alledrie een andere klas op een andere plek in een ander jaar maar volgens dezelfde antroposofische leer. Zij hebben het er steeds over dat er een organische klik is tussen hen en andere voormalig Vrije Scholieren die zij in het wild tegenkomen. Maar wat is die klik?

Kaatje, Tommy en Jos bouwen een avond vol typische Vrije Schoolse elementen: pompoensoep en euritmie, een reünie-erlebnis voor ex-vrije scholieren en een Vrije School voor dummies voor nieuwelingen. Jij krijgt als publiek een inkijkje in de wondere wereld van de Vrije School.

Het gezelschap probeert een lans te breken voor Steiner, maar kwamen erachter dat ze eigenlijk vrij weinig van hem wisten voor dit onderzoek. Wat hebben ze ontdekt, en zouden ze hun kind zelf ook naar deze school doen? Of zien ze daar vanaf? Zij presenteren in een aangenaam en veilige sfeer deze avond die hun schooljaren reflecteert maar met de hun volwassen makerskwaliteiten van nu wordt doorgelicht. Voor zowel degenen die bekend zijn met de stof als zij die er niets vanaf weten of er misschien zelfs argwanend tegenover staan. Je bent welkom. En ze hopen dat dit niet sektarisch klinkt.

Duur van de avond: 2 uur (o.v.b.)

Makers
De drie makers duiken voor het eerst samen het creatieve proces in, gedreven door de wil om dit onderzoek uit te voeren. Zo is dit gelegenheidscollectief dat in verschillende samenstellingen eerder samenwerkte (Cloyne door Kaatje en Tommy, Gilminder door Tommy en Jos en Kaatje en Jos in de Werelden van Schalk) erop gebrand om helderheid te verschaffen over hun vergelijkbare schooljeugd.

FRESH
FRESH is een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. Elke eerste vrijdag van de maand is het Maaspodium tijdelijk van iemand anders: een danser, muzikant, acteur of van een hele club bij elkaar. Cross-overs, multidisciplinair, vernieuwend, nooit eerder vertoond, experimenteel. Of gewoon iets heel eigens. Kunstenaars die één avond de vormgever van een avondvullend programma zijn. En zij trekken alles uit de kast. FRESH begon in seizoen 2013/2014 met enkele edities. Inmiddels is FRESH uitgegroeid tot een vertrouwd (en berucht) onderdeel van de programmering van het Maaspodium.
Laat je verrassen en bewonder de makers van de toekomst. >> meer info over FRESH

  • Credits

  • Door: Kaatje Kooij, Tommy Ventevogel & Jos Nargy

    Met dank aan Het Huis Utrecht, Rudolf Steiner, John de Weerd, Rudolph Steiner College Rotterdam, De Vrije School Den Haag, De Vrije School Oud-Beijerland

2 reacties op FRESH: De Vrije School

Geef een reactie

Of deel FRESH: De Vrije School op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • FRESH: De Vrije School Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.