Maas theater dans podium

Twee verhalen, twee ego’s  en twee keuzes: alles of niets
 • Hip Hop Theater
 • XL
Speellijst / tickets

FRESH IS EEN CREATIEF PLATFORM VOOR JONGE MENSEN MET GROTE IDEEËN. CREATIEVE GEESTEN ORGANISEREN HÚN AVOND VOOR HÚN PUBLIEK.

Tijdens de FRESH avond van Mahfoud Mokaddem en Marcos Valster staat het vertellen van verhalen centraal. Verhalen waarvan zij vinden dat ze verteld moeten worden, omdat ze een grote maatschappelijke urgentie met zich meedragen.

We zien twee verhalen van jongens die moeite hebben zich staande te houden en het gevoel hebben dat ze gedwongen worden om keuzes te maken waar zij niet achter staan. Of omdat ze geen keuzes durven te maken, omdat ze bang zijn anderen teleur te stellen. Het belangrijkste voor deze jongens is dat ze iemand zijn waar ze trots op kunnen zijn. Twee verhalen, twee ego’s en twee keuzes: alles of niets. Para Belém en Op de Terp.

Para Belém
Para Belém is een ode aan Belém do Para. Para is Portugees voor voor. Pará is een staat in Brazillië en Belém is de hoofdstad van deze staat. Wij, de kinderen van Brazilianen, geboren daar, maar opgevoed met stamppot en kringverjaardagen.

Op de Terp
Een terp is een artificiële heuvel in een gebied dat aan periodieke overstromingen onderhevig is. De Terp is een nieuwbouwwijk met van die moderne Sims-woningen. Alles lijkt er op elkaar. Iedereen die in De Terp komt, verdwaalt er. Maar Anouar niet. Hij kent deze straten bijna net zo goed als dat hij Anouk kent.

Laat zien dat je er bij bent & blijf op de hoogte van deze FRESH via het Facebook event!

 • Credits

 • Hiphop theater

 • FRESH

 • Makers: Mahfoud Mokaddem en Marcos Valster Costa Ferreira
  Spelers: Mahfoud Mokaddem, Roosje Meijlink, Uriah Havertong, Sara Gnaoui
  Muzikanten: Joël Domingos, Sam (Massi) Raaijmakers en Tycho Poort

 • De manier waarop Mahfoud en Marcos theater maken ademt: hiphop. Daarbij doelen zij niet alleen op de muziek of de dans maar voornamelijk de hiphop gedachte en verhalen uit de cultuur. Hiphop is verzet, en geeft een stem aan mensen die nooit gehoord worden. Hiphop geeft een kijkje in de krochten, hoeken, pleinen van een stad. En laat zien hoe mensen daar samenleven en er proberen zoveel mogelijk uit te halen.

 • FRESH is een terugkerend event in het Maaspodium met steeds een andere creatieveling als vormgever van het programma. Een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. FRESH is er iedere eerste vrijdag van de maand. Volgende maand is de laatste FRESH van het seizoen, samengesteld door Merel Pauw.

Geef een reactie

Of deel FRESH: Mahfoud en Marcos op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • FRESH: Mahfoud en Marcos

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.