Maas theater dans podium

Art of Hip Hop Theater: Right of Existence
 • hiphop
 • XL
Speellijst / tickets

FRESH IS EEN CREATIEF PLATFORM VOOR JONGE MENSEN MET GROTE IDEEËN. CREATIEVE GEESTEN ORGANISEREN HÚN AVOND VOOR HÚN PUBLIEK.

Art of Hip Hop Theater; Right of Existence is een avond waar spoken word, Hip Hop, theater en expositie samenkomen om de kracht van innovatie te vieren. Voor de gevestigde orde en het Nederlandse publiek is acrobatiek vaak het eerste waar men aan denkt bij Hip Hop Theater. In deze spannende tijden van snelle groei in het choreografielandschap proberen artiesten als Sheyda Darab vooroordelen als deze te ontsluieren, zodat de acceptatie van Hip Hop Theater als volwassen genre kan toenemen. De artiesten van deze avond belichamen het idee dat fusion de basis is van innovatie.

PROGRAMMA
Right of Existence: 
Sheyda choreografeerde Right of Existence, een dansduet dat je meeneemt op de persoonlijke reis van twee individuen die hun weg vinden door een doolhof van strijd, schoonheid en het recht om je diepste verlangens te uiten. Een plek waar live vioolmuziek en beweging samenkomen, met Mathilde Odilia en Rohiet Tjon Poen Gie. En naast dit duet mogen de eigen solo’s van Mathilde en Rohiet ook niet ontbreken! Right of Existence is a work in progress. 
Treasuries of Mysteries: Sheyda’s nieuwste danstheatersolo gaat in op de rijkdom die we in onze diepste diepten allemaal bezitten: van schatten die we verborgen houden, tot schatten die we laten zien, en schatten die we zien in de ander. Sheyda gebruikt Hip Hop Theater als een verlengstuk van het woord. Zij gaat met zichzelf en het publiek in gesprek met en combinatie van zelfgeschreven poëzie, spoken word en het 12e eeuwse gedicht ‘The Treasury of Mysteries’ van de Iraanse dichter Nizami Ganjavi.
Spoken word: De negentienjarige spoken word artist Sunny Loon gaat Sheyda’s uitdaging aan om een performance te maken waarin de liefde voor hiphop en feminisme elkaar kruisen. Ze stond eerder op Brave New Voices (San Francisco) en Solar Festival en laat muziek en poetry één worden in haar werk.
Dans demo: Ruff City Crew o.b.v. choreografe Reshmay toont een demo over de zoektocht naar jezelf en de hunkering naar impact.
Nagesprek: na afloop is er een nagesprek met alle performers. Dit nagesprek wordt geleid door Janna el Isa.

Laat zien dat je er bij bent & blijf op de hoogte van deze FRESH via het Facebook event!

 • Credits

 • BIOS

 • FRESH

 • FRESH curator: Sheyda Darab. Treasuries of Mysteries: Powered by: RIGHTABOUTNOW INC // Concept, dans en spel: Sheyda Darab. // Kostuums: Bamba Matondo Photography // Geluidontwerp: Junior Neph // Fotografie: André de Jongh. Right of Existence: Viool: Mathilde Odilia // Dans: Rohiet Tjon Poen Gie // Choreografie: Sheyda Darab icm danser en muzikant. Spoken word: Sunny Loon. Demo: Ruff City Crew o.b.v. choreografe Reshmay.

  Flying Solo
  RIGHTABOUTNOW INC biedt jaarlijks één creatieve maker de kans om onder artistieke en productionele begeleiding een eigen solo te creëren. Na de première op het RIGHTABOUTNOW INC. Festival krijgt de maker de kans om de solo te spelen bij partners als het Contact Theatre (UK) en de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (BE).

 • Sheyda Darab
  Sheyda Darab is curator van deze FRESH. Sheyda is geen vreemde voor Rotterdam; ze is o.a. bekend van haar werk bij het Scapino Ballet en Codarts en stond al eerder in het Maaspodium. Daarnaast verdiende zij haar strepen in de danswereld als danseres bij onder andere Danstheater AYA, Nike en Juste Deboute en maker bij Dansmakers, Korzo, Theater der Jungen Welt en X Pats Casablanca. Sheyda ziet fusion als basis voor innovatie in het choreografielandschap en hoopt met dit idee op een dag haar eigen ‘House of Hip Hop Theater’ te openen.

  Mathilde odilia
  Nederlands/Finse muzikante Mathilde Odilia is een afgestudeerde violiste van het Prins Claus Conservatorium Groningen met een voorliefde voor hiphop, stijlfusie en multidisciplinaire samenwerkingen. Zij maakt deel uit van Poetry Circle 010 2017-2018 en heeft verscheidene Roots & Routes projecten achter de rug. Ze werkt verder veel samen met o.a. hiphop producers en dansers waar haar focus ligt op het creëren van haar eigen muziek en teksten. Opgetreden heeft ze op plekken als Nowhere Amsterdam, Bimhuis en Schouwburg Rotterdam.

  Rohiet Tjon Poen Gie
  Hij studeerde aan de Fontys hoge school voor de kunsten contemporary urban. Hij is 4 jaar geleden verhuisd vanuit Suriname om hier te komen studeren. Hij tourt in het stuk Aghori van Shailesh Bahoran een productie van Korzo en ISH en voor het stuk”Vlieger zonder koord” van Erik Kaiel in samenwerking met Danstheater Aya.

  Janna El Isla
  Janna el Isa werkt als independent curator. Vanuit haar achtergrond als danser houdt zij zich bezig met inclusiviteit en culturele diversiteit in kunstwereld. Zo nam ze onlangs het Haagse Mauritshuis over met een collectief van dansers, spoken word artiesten en dj’s. Hiphop cultuur vormt de inspiratie voor haar werk als curator en vanuit hier creeert ze ruimte voor hiphop/urban art & culture in de ‘white spaces’ van musea en andere instituten.

 • FRESH is een terugkerend event in het Maaspodium met steeds een andere creatieveling als vormgever van het programma. Een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. FRESH is er iedere eerste vrijdag van de maand. Dit seizoen hadden o.a. Jasper van Luijk, Koleka Putuma, Lorenzo Capodieci en Gianni Grot de touwtjes in handen. Dit keer is dat Sheyda Darab.

   

Geef een reactie

Of deel FRESH: Sheyda Darab op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • FRESH: Sheyda Darab

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.