Maas theater dans podium

Virtuoze BBoys met fantasierijk dansvocabulaire
 • dans
 • XL
Speellijst / tickets

Twee virtuoze BBoys in een ongebruikelijke cocktail van breakdance, performance, eigentijdse dans en delicate koormuziek.

Het digitale tijdperk heeft de wereld voorgoed veranderd.
Wat zijn onze drijfveren tegenwoordig?
En hoe houden wij ons staande in de overload aan informatie?

Deze vragen vormen het vertrekpunt voor choreograaf Guilherme Miotto in zijn dansperformance Gefallen. Hierin verrast hij het publiek met twee virtuoze BBoys in een ongebruikelijke cocktail van breakdance, performance,  eigentijdse dans en delicate koormuziek. Meervoudig wereldkampioen Breakdance (2007) Menno van Gorp (Voor de leeuwen #3, mei 2014) en opkomend performer en breakdancer Joey Schrauwen vervoeren het publiek met hun piepende sneakers op muziek van Daan Manneke. De rol van Menno van Gorp wordt in november 2014 vervangen door Shane Boers.

 • Quotes

 • Credits

 • “Braziliaan Guilherme Miotto maakt in zijn theatrale concept prachtig gebruik van de urban dance technieken van zijn twee dansers. Hij kwalificeert hiermee street dance als theatrale kunstvorm. Gefallen heeft het gevoel van moderne dans, waarbij de urban dance beweging op een wonderschone innovatieve en fantasievolle manier is ontleed en gedeconstrueerd.” Dance Europe.

  “In een handomdraai hebben de stilte en de lamlendigheid plaatsgemaakt voor een roller coaster aan bewegingen. Een bizarre mix van struikelen en dansen, van alledaagse loopjes en virtuoze breakdancemoves, van lompe harde stappen en snelle lichte wendingen. Zogenaamd slordig, rafelig, onbeheerst, maar ondertussen aldoor gefocust. (…) Het heeft fantastische dansers – Joey Schrauwen en b-boy Menno van Gorp – in een fantasierijk en origineel dansvocabulaire.” Volkskrant.

  “Het kleine platform in Gefallen, een hellend vlak, vormt de bodem waarop houvast wordt gezocht tijdens een duet van eigentijdse dans en capoeira. Om beurten pogen de dansers Menno van Gorp en Joey Schrauwen hier vaste grond te vinden. Eenmaal losgeraakt lijken zij, horizontaal, dieper en dieper te vallen. Het hele perspectief van de voorstelling waarin de stilte aanvankelijk slechts wordt doorbroken door het geluid van glijdende schoenen, stappen en sprongen, kantelt verder als ze door kerkmuziek met stemmen een ander karakter krijgt” Theaterkrant.

  “Tot mijn verbazing én blijdschap blijken deze spastische heren fan-tas-tische breakdancers te zijn. Tussen al het gestuntel en de schokkende bewegingen door laten ze in solo’s en duetten waanzinnig vette tricks zien, waar ze zowel aan elkaar gewaagd zijn als goed kunnen samenwerken. Deze ontvreemdende combinatie werkt. Ik ben gefascineerd tot aan het einde.” Dancetalks.

 • Choreografie: Guilherme Miotto
  Muziek: Daan Manneke
  Dans: Menno van Gorp, Joey Schrauwen, Shane Boers
  Decor, licht: Peter Missotten
  Kostuums: Jookje Zweedijk
  Advies: Arthur Rosenfeld
  Fotografie: Sjoerd Kelderman

  Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam en Ministerie OCW. Dansproducties bij Maas worden structureel mede gefinancierd door Fonds Podiumkunsten.

  Gefallen is een Korzo productie in coproductie met Maas theater en dans, Dans Brabant, Podium Bloos en Bodies Anonymous.

Geef een reactie

Of deel Gefallen op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Gefallen
 • Gefallen
 • Gefallen

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen