Maas theater dans podium

Is er een winnaar in de race of life?
  • spoken word
  • theater
Speellijst / tickets

Wegens maatregelen in verband met het Coronavirus kan deze voorstelling niet gespeeld worden op de beoogde speeldatum. Klik hier voor de meest actuele informatie over de maatregelen die het Maaspodium neemt.

Drie mannen verkennen de verhouding tussen afkomst, omgeving en broederschap. Door het spelen van spellen bezoeken zij hun jeugd en wordt er gedroomd over de toekomst. Welke spelregels gelden er als het gaat om identiteit? De voorstelling is doordrenkt van spoken word, omlijnd in theatraliteit. Is in het publieke spel van identiteit meedoen belangrijker dan winnen? Of draait het meer om samen? In dit theaterdebuut leert Barguijs spelenderwijs de spelregels kennen.

Gelijkspel gaat op 23 mei 2020 in première in het Maaspodium na een eerder uitverkochte work in progress op 10 januari jl.

Duur voorstelling: 40-50 min (o.v.b.)

Makers
Hoe beweeg je in een wereld met een overkill aan taal? Wat jullie doen, is het nou poëzie, rap, comedy, cabaret? Waarom de behoefte om woordkunst in een (urban) hokje te plaatsen? Bestookt met deze vragen, gebruikt Barguijs persoonlijke verhalen als metafoor of andersom. Met identiteit en broederschap in het centrum van hun voordrachten.
Spontaan ontstaan maar de barcode is inmiddels een lifestyle.
“Leef je dagdromen
Lach open
Tand bloot en
Kom tot bloei
Ontvang staande ovaties als klaprozen
Dit is niet alleen een metafoor
Gun jezelf een streepje voor
Want dat, is de Barcode”

Barguijs heeft onder meer gestaan in AFAS Live, Oude Luxor Theater, Woorden Worden Zinnen, Theater Zuidplein, SpraakuhlooS, SpokenWorld, Geen Daden Maar Woorden festival, Mensen Zeggen Dingen en het RIGHTABOUTNOW festival.

 

  • Credits

  • Door: Barguijs
    Tekst, spel: Ivan Words, Tyler Koudijzer, Gery Mendes, Patrick Ribeiro

     

Geef een reactie

Of deel Gelijkspel op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Gelijkspel

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.