Maas theater dans podium

gender blender
 • Fysiek performancetheater
 • XL
Speellijst / tickets

Een theatrale mix tussen een rock concert, een tragedie en een clubnacht.

Gender Fuck[er] is de eerste avond in een reeks voorstellingen over de actualiteit die Maaspodium programmeert in het kader van Theater of the Now.  Deze avond heeft als thema (gender)identiteit. Op het programma staan de voorstelling Gender Fuck(er), de dansperformance Lullaby van Min Li (Scapino Ballet Rotterdam) en de pop-up act van Olave Basabose . We wakkeren het gesprek aan met een monoloog van Iris van der Graaf (Transcafé, COC Rotterdam) en spoken word van artiest Donya Batta, bekend in de Rotterdamse scene.

Gender Fuck[er] 
Hoeveel genders zijn er? En wie bepaalt dat? Zijn mensen die niet man of vrouw zijn raar? Er zijn maar twee seksen, toch?
Keren Rosenberg en Graham Adey onderzoeken in hun werk de begrippen lichaam en identiteit. Gedurende hun internationale samenwerking ontwikkelde ze een film, een performance en een foto expositie rondom dit thema. In het Maaspodium spelen zij Gender Fuck[er], een performance over de fluïditeit van gender via het dansende lichaam. Door in en uit de rol van man en vrouw te kruipen, wordt het lichaam van Keren het kruispunt waarin beide perspectieven samenkomen. Gender Fuck[er] kijkt over de grenzen van traditionele seksetweedeling en pleit voor genderfluïditeit.

Keren Rosenberg en Graham Adey

De getalenteerde en veelzijdige choreografe Keren Rosenberg verkent met interdisciplinaire samenwerkingen de grenzen van dans. Samen met choreograaf en cineast Graham Adey maakte zij in 2015 de film ‘Keren’ die internationale prijzen won. Hiermee legden ze de basis voor hun avondvullende voorstelling Gender Fuck[er], die de verdeling van de sekse rollen ter discussie stelt. Gender Fuck[er] kwam tot stand in met de steun van Konstärsnämnden, de stad Malmö in coproductie met Dansstationen en in-discours. Gender Fuck[er] is uitgenodigd op internationale podia waaronder het Sadler’s Wells Theater in Londen.

‘Sometimes I feel I’m masked by normality.
The second skin I put on my body changes how I feel inside.
The pants,
the shirt
and my everyday face camouflages what is really inside.’

Lullaby
Dansperformance Min Li
Lullaby is een weerspiegeling van de innerlijke wereld van een homoseksuele man uit China, de eenzaamheid, kwetsbaarheid, verborgen identiteit … Met zowel de Chinese als de Europese levenservaringen geeft Min zijn eigen perspectief op homoseksualiteit. Het stuk is een pure emotionele, fysieke uitdrukking in plaats van een politieke verklaring. Het is een persoonlijke reis van ontkenning tot acceptatie. Het gaat om mens-zijn, om iemand te zijn die zich zonder schaamte en schuld voor de wereld wil openstellen.

Over Min Li
Min Li studeerde traditionele Chinese dans in de Beijing Dance Academy en hedendaagse dans en choreografie aan het California Institute of Arts. Hij was verbonden aan het Batsheva Ensemble in Israel. Inmiddels woont en werkt Min al ruim tien jaar in Rotterdam. Onder meer bij Scapino Ballet Rotterdam, waar hij  met verschillende choreografen heeft gewerkt en steeds meer eigen werk ging creëren. Menselijke emoties, relaties tussen mensen, macht en kwetsbaarheid, dit zijn de belangrijkste onderwerpen van zijn werk. Sinds 2014 werd Min onafhankelijke kunstenaar. Naast zijn werk als danser en choreograaf werkt Min ook als modeontwerper. Min is Chinees en homo. En combinatie die het leven compliceert, omdat homoseksualiteit ‘niet bestaat’ in de Chinese cultuur. Min heeft het vermogen om te reflecteren op zijn cultuur en de taboes die rusten op het homo zijn in zijn geboorteland en elders.

Pop-up-voorstellingslezing Gender door Olave Basabose
Deze Zweedse transgender, actrice, dramatist, diplomaat en directeur van Cultuur doet tijdens deze pop-up act een boekje open over haar leven als transgender.

Expositie
In de foyer hangen drie werken met Kerens lichaam als onderwerp van drie wereldberoemde fotografen: Graham Adey, Paul Sixta, Rasmus Vasli

THEATER OF THE NOW!
Gender Fuck[er] is onderdeel van onze Theater of the Now reeks: interactieve avonden voor doeners, denkers, twijfelaars en pioniers over de wereld van nu. Rond deze voorstelling wordt een speciale randprogrammering samengesteld, met verrassende gasten, een host of the now en ruimte voor gesprek. Meer weten over Theater of the Now? klik

 

 • Quotes

 • Credits

 • A brilliant performance. Rosenberg’s consider bootable ability to transform Allows the audience to question their Own Pre-Conceived notions of gender by the way we judge this performance in itself.

  Rachel Nouchi, London Dance Magazine

  Rosenberg transforms her body from masculine to famine Throughout with astonishing movement and physical change.

  Hanna Gosling, Sadler’s Wells reviews

  .

 • Gender Fuck[er]
  makers:
  Keren Rosenberg en Graham Adey
  fotografie: Rasmus Vasli
  producent: Diane Elshout

  Lullaby
  Choreografie en dans: Min Li

  Pop-up act Gender
  Door:
  Olave Basabose

   

Geef een reactie

Of deel Gender Fuck[er] op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Gender Fuck[er]

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.