Maas theater dans podium

vijf acrobatische mannen en een gestrande walvis
 • circustheater
 • XL
Speellijst / tickets

Een ijzige voorstelling op het snijvlak van dans en circus

Ergens in het hoge noorden: vijf mannen en een gestrande walvis. De ijzige wind blaast in hun gezicht. Dit is geen plek die uitnodigt tot verblijven. Wat heeft de mannen hier gebracht? Zo te zien zijn het ook nog vreemden van elkaar. Hun levenspaden kruisen hier, bij deze gestrande walvis.

Go north and see what those strangers do belicht het begrip mannelijkheid. Centraal staat de vraag naar hun identiteit. Wat maakt deze mannen tot wie ze zijn? Pia Meuthen laat zich daarbij inspireren door het werk van Noorse Schrijver Karl Ove Knausgård. Zij werd geraakt door de genadeloze oprechtheid van zijn boeken en de manier waarop Knausgård universele thema’s op een hoogst persoonlijke en rauwe manier weet te brengen.

Met een mannelijke cast van dansers en acrobaten vertaalt choreograaf Pia Meuthen dit gegeven naar een visueel indringend verhaal waarin dans, lucht – en vloeracrobatiek in elkaar overvloeien. De vast cast van Panama Pictures wordt voor Go north and see what those strangers do versterkt door Tarek Rammo die voorheen o.a. aan Circque de Soleil verbonden was. Voortgestuwd wordt het verhaal door de klanken van de slagwerker die live aanwezig is op het podium. In hun nieuwe compositie combineert het duo Strijbos & van Rijswijk op een haast hypnotiserende manier slagwerk met elektronische composities en soundscapes.

Panama Pictures
Panama Pictures is kerngezelschap van Theater Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch en wordt structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten, Provincie Noord-Brabant en Gemeente ’s-Hertogenbosch.

 • Credits

  choreografie: Pia Meuthen
  Dans/acrobatiek:Francesco Barba, Fabian Krestel, Ruben Mardulier, Eddy Becquart, Tarek Rammo
  slagwerk: David Paycha
  compositie: Strijbos & van Rijswijk
  scenografie: Sammy van den Heuvel
  ontwerp walvis: Matt Jackson
  kostuumontwerp: Sanne Reichert
  lichtontwerp: Bart Verzellenberg
  dramaturgie: Angelique Willkie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Tickets kopen

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Op Reis

Geen voorstellingen.

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen