Maas theater dans podium

Een intieme poppenvoorstelling
 • poppentheater
 • XL
Speellijst / tickets

“Jongen, wanneer ga ik je vader zien? Want ik wacht, ik wil naar ‘huis’. Maar voordat ik ga wil ik nog één keer mijn enige zoon zien.” Deze woorden hoorde Wensley Piqué dagelijks toen hij zijn oma bezocht in Suriname. Het inspireerde hem tot de intieme poppenvoorstelling Granm’ma (oma in het Sranantongo) over haar laatste levensfase, waarin eenzaamheid de harde werkelijkheid is.

In de verlaten stilte van oma’s slaapkamer tikt de klok en jaagt de wind om het huis. Daar zit ze dan, moederziel alleen. Contact is er hooguit via een vergeeld fotoboek met foto’s van vroeger, waarmee herinneringen van haar man, kind en kleinkinderen weer even levensecht lijken te worden. Maar zodra de platenspeler met muziek van vroeger draait, weet granm’ma je, ongeacht haar hoge leeftijd, nog altijd met een lach subtiel te verleiden. Zo maken al haar handelingen duidelijk dat ze leeft, ook al zou ze het liefst naar ‘huis’ willen gaan.

Met ingetogen poppenspel, waarin hij volledig samensmelt met zijn personage, geeft Piqué een intiem en liefdevol kijkje in de laatste dagen van zijn oma, in al haar eenzaamheid en levenslust. Een persoonlijk en tegelijkertijd universeel verhaal van maatschappelijke waarde.

Duur voorstelling: 50 minuten.
Tickets boeken: Tickets vanaf €10. Klik hier om te boeken.
Coronamaatregelen: Ga je met je eigen huishouden, boek dan gezamenlijk. Ga je met anderen, boek dan apart. Je hoeft je niet te laten testen en je hoeft ook geen mondkapje op. Wel vragen we iedereen vanaf 18 jaar om anderhalve meter afstand te bewaren. Wij volgen de landelijke maatregelen en passen ons daar direct op aan als er iets verandert.

 • Credits

 • Door: Bijlmer Parktheater, Feikes Huis, ROSE stories
  Concept, regie: Wensley Piqué
  Dramaturgie: Javier López Piñón
  Muziek: Marlon Penninkhof
  Lichtontwerp: Bernd Wouthuysen
  Decor, kostuums: Annelies Michelle Shakison
  Poppen: Rosa
  Spelcoach: Babiche Ronday & Duda Paiva
  Beeld: Karima Maruan, Bijlmer Parktheater

  Over de makers
  Het Bijlmer Parktheater
  ontwikkelt relevant theater met nieuwe rolmodellen waarin het mondiaal cultureel erfgoed als uitgangspunt wordt genomen. Tevens biedt het theater een podium aan kunststromingen uit de Bijlmer en laat zij het publiek proeven van een uitgebreid, kunstzinnig buffet samengesteld en opgediend door nieuwe Nederlanders.
  Feikes Huis produceert theater met makers uit heel verschillende kunstdisciplines. De voorstellingen bewegen zich op het grensvlak van verschillende genres. Hybride theater cross-overs met poppen, objecten, tekst, beeldende kunst, mime, toneel, dans, film en muziek.
  ROSE stories is een organisatie van culturele veelvraten. De ene keer wordt er een boek gemaakt, dan weer een theatervoorstelling, een film, een podcast of een talkshow. En als ze echt op dreef zijn, dit allemaal tegelijk. Per verhaal wordt er bekeken hoe dit het beste de wereld in gebracht kan worden. Het verhaal bepaalt de vorm.

Geef een reactie

Of deel Granm’ma op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.