Maas theater dans podium

A fresh taste of circus
 • circus
 • XL
Speellijst / tickets

Great Catch is precies wat de titel impliceert, een geweldige vangst. In Nederland is een nieuwe generatie circusartiesten opgestaan die niet alleen fantastische skills hebben, maar daar ook nog grappige, ontroerende en intieme theatervoorstellingen mee maken. De Circuscoalitie selecteerde drie originele producties van fris circustalent die samen op tour gaan langs de Nederlandse theaters. Een verrassende show vol circusavontuur. Catch it if you can!

It Happens…
Circuspersoonlijkheid Júlia Campistany vond in circus en trapeze de perfecte balans tussen lichaamsexpressie, muziek en taal. De persoonlijke act It Happens… is een fysieke metafoor voor de perfect imperfecte menselijke conditie: als alles goed lijkt te zijn, heb je waarschijnlijk iets over het hoofd gezien, niets is perfect, niemand is perfect, it happens…

Umbra
Net afgestudeerd aan Codarts Circus Arts valt Liza van Brakel op met haar eigen stijl waarin ze jongleren, vloeracrobatiek en dans combineert. Geïnspireerd door de lockdownperiode die ze op haar kamer doorbracht, maakte ze voor Great Catch een poëtische jongleervoorstelling. Een creatie over de nieuwsgierigheid naar eenvoud en tegelijkertijd een ode aan alles wat mogelijk is.

Stick-Stok
Een jongleur, een danser en een Chinese Mast-specialist dagen elkaar in Stick-Stok uit met palen die hun eigen gang lijken te gaan. Samen vormen zij TeaTime Company. Hun energieke debuutvoorstelling Stick-Stok speelt verfrissend met het menselijk verlangen om te ontdekken.

Praktische info
Great Catch wordt live gespeeld in het Maaspodium. Tickets voor deze voorstelling kosten €14,00. Duur triple bill: 75 minuten.

 • Credits

 • Maker

 • It Happens
  Concept, regie:
  Júlia Campistany
  Muziekcompositie: Ze Malandro
  Artistiek advies: Cia. Hotel Iocandi
  Video: Cia. Manipulats
  In samenwerking met: Jacob Lohmann, Rémi Lebocey, Pieter Post, Arthur Rosenfeld, Alba Sarraute, Michael Zandl
  Met dank aan: Buro Piket, Circunstruccion, Circusstad Festival,  Cirkus Kolektiv, La Generalitat de Catalunya

  Umbra
  Concept, spel:
  Liza van Brakel
  Artistiek advies: Benjamin Kuitenbrouwer

  Stick-Stok
  Concept, spel:
  Hannah Rogerson, Bavo De Smedt, Pieter Visser
  Coach: Pia Meuthen
  Outside-eye: Erik Kaiel
  Compositie: Julian Vogel
  Met dank aan: Circusstad Festival, Dance Ireland, Festival Circolo, Het Klooster Breda, Panama Pictures

 • TeaTime Company, Liza van Brakel en Júlia Campistany zijn niet alleen getalenteerde circusartiesten, maar benaderen circus op een geheel eigen en nieuwe manier. Hierdoor maken ze verrassende eigenzinnige voorstellingen. Ze hebben al veel ervaring met straatfestivals en weten het publiek in no time bij de kladden te grijpen.

  De Circuscoalitie bestaat uit de volgende partners: Circusstad, Festival Circolo, Korzo theater, Maas theater en dans en TENT circus in samenwerking met Codarts Rotterdam, Fontys Hogescholen, Buro Piket en en HH Producties. Ze werken samen om mooi circusaanbod bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen.

Geef een reactie

Of deel Great catch op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Great catch Uitverkocht
 • Great catch Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.