Maas theater dans podium

Truth or dare, wat kies jij?
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Truth or dare en twee culturen

Twee migrantenkinderen dagen elkaar uit om te vertellen over hun ervaringen. Hij heeft zijn wortels in Marokko, zij in Turkije. In een snelle opeenvolging van dialogen, monologen en muziek spreken ze over liefde, seks en relaties. Ze delen hun ervaringen en nemen het publiek mee in hun verleden. Allebei worstelen ze met familieverhoudingen en traditie. Terwijl ze ook op zoek zijn naar hun eigen geluk.

Hoe staat het ervoor met de seksuele moraal in de Arabische wereld? En hoe beïnvloeden de keuzes die je maakt de rest van je leven? De voorstelling Habib is een openhartig gesprek tussen twee mensen, waarin taboes als abortus, prostitutie en seks voor het huwelijk worden besproken. Het script is gebaseerd op interviews en de ervaringen van acteurs Evrim Akyigit en Said El Abboudi.

Makers
ZEP Theaterproducties werd opgericht met als doel gedurfd, spraakmakend en kwalitief theater te maken voor een jong-van-geest-publiek. ZEP heeft de overtuiging dat theater kan bijdragen aan integratie en onderling begrip tussen verschillende culturen en gaan dan ook regelmatig de confrontatie met hun publiek aan.

 • Quotes

 • Credits

 • “Habib is opgezet als een truth or dare-spelletje tussen Evrim Akyigit en Said El Abboudi, een vrouw met Turkse roots en een man met een Marokkaanse achtergrond. (…) In de regie van Bart Oomen spelen ze vlot, uitdagend, in een pittig tempo.” “De voorstelling staat natuurlijk niet op zichzelf, maar is een begin voor een gesprek. Habib geeft stof genoeg; ik denk dat de Almeerse klassen er voorlopig nog niet over zijn uitgepraat.” – Theaterkrant

 • Door: Zep Theaterproducties
  Regie en tekst: Bart Oomen
  Dramaturgie: Peter Pluymaekers
  Cast: Evrim Akyigit & Said El Abboudi en Dwight Breinburg

Geef een reactie

Of deel Habib op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Habib

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.