fbpx

Maas theater dans podium

NL - ZA
 • dans
 • spoken word
 • XL
Speellijst / tickets

Een verbonden geschiedenis

Here to There is een locatievoorstelling, van Nederlandse en Zuid-Afrikaanse makers, die vragen stelt over de verbonden geschiedenis van deze twee landen. En hoe dit gedeelde verleden na echoot in het heden. Hoe kunnen we een trauma gedenken en erkennen terwijl we naast en met elkaar verder leven? Here to There combineert teksten van dichter Koleka Putuma en een choreografie van Niki van Callandt. De voorstelling neemt het publiek mee langs verschillende imaginaire en fysieke ruimtes en vertelt over persoonlijke herinneringen die aan deze ruimtes kleven. Het is een poëtische, gedanste ‘museumtour’ langs plaatsen die zijn aangeraakt en aangetast door een gedeeld verleden.

In deze voorstelling wordt Engels gesproken.

Onderdeel van het Afrovibes Festival
Afrovibes festival brengt voor de vijftiende editie jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 4 t/m 14 oktober in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Moderne, actuele en vernieuwende theater- en dansvoorstellingen, muziek en film uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika zijn tijdens Afrovibes te zien. 13 en 14 oktober is het festival met verschillende voorstellingen in het Maaspodium!

>> Klik hier voor combitickets Here to There en We’re here
>> Klik hier voor combitickets Here to ThereWe’re here Reverse Colonialism
>> Klik hier voor meer informatie over het Afrovibes Festival

LAND
Het festival thema van dit jaar is LAND. Land wordt vaak enkel gezien als materiaal. Als de grond, de aarde waarop wij wonen. Maar land is zoveel meer. Mensen voelen een emotionele en spirituele verbinding met het land dat ze bewonen. Het land waar je op woont is onderdeel van je identiteit. Ook migratie, exploitatie of bescherming van het land dat je bewoont zijn zowel in Afrika als in Europa actuele onderwerpen. Hedendaagse Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars laten ons zien wat LAND voor hen betekent.

 • Quotes

 • Credits

 • “De teksten van Putuma zijn prachtig. In haar poëtische, uitgebeende taal legt ze steeds de vinger op de gevoelige plek.”Theaterkrant

 • Door: Artscape & Afrovibes
  Regie:
  Koleka Putuma (ZA) & Warona Seane (NL)
  Choreografie: Niki van Callandt
  Dramaturgie: Warona Seane
  Performers: Luke De Kock, Koleka Putuma, Conway October (Zuid-Afrika), Kimberly Argyarko en Niki van Callandt (Nederland)

Geef een reactie

Of deel Here to There op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Here to There

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.