Maas theater dans podium

Een muzikale griezelkomedie
 • 6+
 • Muziektheater
 • poppentheater
Speellijst / tickets

Victoria woont sinds kort bij haar tante Angina, samen met haar hond Tosti. Tante houdt niet van kinderen en al helemaal niet van honden. Gelukkig heeft Victoria haar eigen zolderkamer, waar ze bijzondere spullen van haar vader bewaart. Haar tante noemt dat troep, maar Victoria maakt er nieuwe dingen van of doet er stiekem proefjes mee. Net zoals de geheimzinnige uitvinder in het boek Frankenstein. Dat boek is heel spannend, omdat die uitvinder op een dag een echt, levend mens maakt.

Victoria weet bijna zeker dat het allemaal verzonnen is. Zoiets kan toch niet in het echt? Het leven zélf is een geheim dat niemand kent. Maar als je eenmaal uitvinder bent –zoals Victoria– en al heel veel weet over elektriciteit en energie –zoals Victoria– en je bent ontzettend handig –zoals Victoria– dan kun je het natuurlijk best een keer proberen. Bijvoorbeeld in een broeierige nacht vol onweer en bliksem. Of is dat misschien toch niet zo’n heel goed idee?

De hond die licht gaf is een ode aan alles wat voorbijgaat en toch een beetje blijft. En bovenal is het een voorstelling voor de hele familie die barst van het leven. Vol live muziek en zang, poppenspel, slapstick en knallende uitvindingen.

Duur voorstelling: 70 minuten.
Tickets boeken:
Tickets vanaf €9,00. Klik hier om te boeken.
Coronamaatregelen: Ga je met je eigen huishouden, boek dan gezamenlijk. Ga je met anderen, boek dan apart. Je hoeft je niet te laten testen en je hoeft ook geen mondkapje op. Wel vragen we iedereen vanaf 18 jaar om anderhalve meter afstand te bewaren. Wij volgen de landelijke maatregelen en passen ons daar direct op aan als er iets verandert.

Maaspodiumplank
Nog even blijven hangen op deze vakantiemiddag? Na de voorstelling staat een plank vol lekkers op je te wachten. Wat is het lekkerste fruit van dit seizoen? Komt dit brood uit eigen oven? Eet en beleef mee. Reserveer een plank samen met je ticket. Klein (2 personen) €7,50 / middel (4 personen) €13 / groot (6 personen) €19. Voeg de plank(en) toe aan je bestelling wanneer je je kaarten koopt.

 • Credits

 • Door: MaxTak, Kim van Zeben Theaterproducties
  Concept:  Marije Gubbels, Kim van Zeben
  Regie: Marije Gubbels
  Tekst: Marije Gubbels, met bijdragen van Kim van Zeben
  Spel, zang: Kim van Zeben
  Compositie: Jan Groenteman, Keez Groenteman
  Live muziek:
  Adrian Ammerlaan, Timon Koomen
  Decor: Marlies Schot
  Kostuums: Sanne Oostervink
  Poppen: Servaes Nelissen
  Lichtontwerp: Gé Wegman
  Dramaturgie: Manon Wittebol
  Beeld:
  Esther de Boer – Es & Zn
  Regieassistent: Nienke Tjallingii
  Co-productie: MaxTak en Kim van Zeben Theaterproducties

  Over de makers
  De hond die licht gaf is een coproductie van MaxTak en Kim van Zeben Theaterproducties.
  MaxTak maakt muziektheater voor iedereen vanaf 5 jaar. MaxTak wil kinderen uit alle lagen van de bevolking kennis laten maken met verschillende soorten muziek, de musici en hun instrumenten.
  Kim van Zeben heeft een komische, muzikale en acteerstijl. Zij speelt in diverse cabaret-, mime- en muziektheatervoorstellingen en is vier keer genomineerd voor een John Kraaijkamp Musicalaward voor beste vrouwelijke bijrol: voor haar rollen in Woefside story, Pluk van de Petteflet, Jan Jans en de kinderen en Minoes. Kim maakt daarnaast ook haar eigen werk, zoals de voorstelling Eendje (6+).

Geef een reactie

Of deel De hond die licht gaf op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.