fbpx

Maas theater dans podium

Monty Python voor kinderen
 • 8+
 • fysiek theater
Speellijst / tickets

Ontregelend theater vol niks en alles tegelijkertijd

Wij beloven u niks, maar maken wij dat waar? Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt lijkt nog het meest op een luchtkasteel; niks en alles tegelijkertijd. Verveel je kostelijk met een ogenblikje dat struikelt, een detail dat over het hoofd gezien wordt en een volgend moment dat niet meer komt. Monty Python voor kinderen, met een artiest die niet op mag en een portier die wanhopig op zoek is naar zichzelf. Dwaal gerust af als zij dat ook doen. Slaap lekker!

Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt was in 2005 de eerste jeugdvoorstelling die Jetse Batelaan regisseerde. Als nieuwkomer bij Maas (destijds theatergroep Max.) van Moniek Merkx, sleepte hij er een Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie mee in de wacht. De voorstelling was een succes van Europa tot de Verenigde Staten, Canada en weer terug! In 2013 werd Jetse artistiek leider van Theater Artemis. Daarna volgde de ene na de andere uitdagende productie, zoals de 4+ theaterhit en Zilveren Krekelwinnaar De man die alles weet.
René Geerlings, inmiddels ook artistiek leider van BonteHond, maakte destijds onderdeel uit van de cast en zal in deze reprise wederom te zien zijn naast acteur Martin Hofstra. Geerlings en Batelaan hebben in het verleden vaker samengewerkt en delen een liefde voor fysiek, beeldend en ontregelend theater.

Een training om wakker te blijven tijdens voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt
Je kunt thuis alvast oefenen in het kijken naar niets met de Oog-voor-detail-bril. Zorg ervoor dat je dit minstens een uur kan zonder in slaap te vallen. Download de bril hier. Succes!

Theater Artemis
“Wanneer je kinderen een avontuur aan laat gaan, worden ze aangemoedigd om creatief te denken en moedig in het leven te staan. In ons theater maken we publiek medeplichtig. Bewust worden de fictie van onze voorstelling vermengd met de realiteit. Dat wat wij hebben gemaakt is slechts de helft van een gesprek. Een gesprek dat wij met liefde laten ‘verstoren’. Want pas in dialoog met het publiek krijgt de voorstelling zijn volledige vorm. “

Jetse Batelaan (artistiek leider)

Vier je feestje in het Maaspodium
Ben je jarig? Vier je feestje bij Maas! Bij binnenkomst staat er een feestelijk versierde tafel met taart en limo voor jou en je vrienden klaar. Na de taart gaan jullie naar Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt. Na afloop van de voorstelling ontvangen jullie een leuke verrassing. Dat wordt een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! Meer weten? Klik hier.

 • Pers

 • Credits

 • “Het soort voorstelling dat je begrip van de wereld een kwartslag draait.” ***** NRC

  “Wie met een ‘dood’ toneel opent en het publiek met minuten stilte opzadelt, is gek of geniaal. Deze voorstelling steelt het hart van het publiek. En dat van de jury, die unaniem kiest voor deze winnaar.”VSCD Gouden Krekel jury, voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie 2005

  “Een van de leukste jeugdvoorstellingen aller tijden.”Vrij Nederland

  “Het is een geweldige tegendraadse, ontregelende en absurde voorstelling die na twaalf jaar nog overtuigt. Geniaal.” Brabants Dagblad

  “Naar niets kijken was eigenlijk nog nooit zo´n leuke beleving”  **** Cultuurbarbaartjes

 • CREDITS
  Coproductie:
  Theater Artemis en BonteHond
  Regie: Jetse Batelaan
  Spel: René Geerlings en Martin Hofstra
  Decor: Hester Jolink
  Kostuums: Marike Kamphuis
  Licht: Gé Wegman
  Advies: Dorien Folkers, Moniek Merkx
  voorpubliciteitsbeeld: Henk Claassen
  Scenebeeld: Joep Lennarts

   

Geef een reactie

Of deel Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

Gespeeld

 • Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt Maaspodium Rotterdam
 • Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt Maaspodium Rotterdam
 • Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt Maaspodium Rotterdam
 • Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt Maaspodium Rotterdam
 • Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt Maaspodium Rotterdam
 • Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt Maaspodium Rotterdam