Maas theater dans podium

Het verlangen om met je lichaam grip te krijgen op een grillige wereld
 • danstheater
 • muziek
 • XL
Speellijst / tickets

Hold Your Horses is een dansconcert over het verlangen naar houvast. De Dansers vertellen hun verhaal met twaalf handen (inclusief bijbehorende lijven) en een paar gitaren. We zien handen vastpakken, misgrijpen, aanraken, wegvliegen, neervallen en aan gitaarsnaren plukken. We zien hartstocht en afstand. We zien het verstrijken van de tijd, vastgezet in een strak ritme. We zien mensen, soms dichtbij elkaar, soms eindeloos ver verwijderd. We zien geen paarden, al voelen we ze wel. We zien niet de grillige wereld waar we maar geen grip op krijgen. We voelen hem wel door onze vingers glippen.

Hold Your Horses gaat over de drang om je aan iets of iemand vast te houden, in een wereld die steeds ongrijpbaarder wordt. Zes performers brengen de voorstelling tot leven met overgave en muzikaliteit. Hold Your Horses kent een spectaculaire, acrobatische bewegingstaal, maar raakt nooit de menselijke sensitiviteit kwijt. Als één lichaam bewegen de dansers in een onafgebroken flow, voortgestuwd door de live muziek van Guy Corneille vol meeslepende gitaarstukken en aangrijpende songs.

Duur voorstelling: 60 minuten.
Tickets boeken:
 Tickets vanaf €10. Klik hier om te boeken.
Coronamaatregelen: Ga je met je eigen huishouden, boek dan gezamenlijk. Ga je met anderen, boek dan apart. Je hoeft je niet te laten testen en je hoeft ook geen mondkapje op. Wel vragen we iedereen vanaf 18 jaar om anderhalve meter afstand te bewaren. Wij volgen de landelijke maatregelen en passen ons daar direct op aan als er iets verandert.

 • Credits

 • Door: De Dansers en Theater Strahl Berlin
  Choreografie:
  Josephine van Rheenen
  Live muziek: Guy Corneille
  Dansers: Yeli Beurskens, Marie Khatib-Shahidi/Noëmi Wagner/Yoko Haveman, Liam McCall, Youri Peters, Arturo Vargas
  Scenografie: Timme Afschrift
  Dramaturgie: Moniek Merkx
  Artwork: 75B

  Over de makers
  De dansers is een Utrechts gezelschap van dansers en muzikanten, onder leiding van choreograaf en danser Josephine van Rheenen en componist en muzikant Guy Corneille. Ze maken dansconcerten: organische samenkomsten van moderne dans en livemuziek. Voorstellingen van De Dansers vertellen toegankelijke, intuïtief meeslepende verhalen over bevrijding en overgave, waarin speels anarchisme nooit ver te zoeken is.
  Theater Strahl Berlin  maakt sinds 2013 samen met internationale artiesten hedendaagse dansstukken voor een jong publiek. Dansproducties zijn hier een vast onderdeel. Jongeren worden betrokken bij de selectie en ontwikkeling van het spel. De realiteit van hun leven wordt op het podium verkend in een grote verscheidenheid aan esthetische vormen.

  Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, K.F. Hein Fonds, Fonds 21, Schäxpir Festival.

Geef een reactie

Of deel Hold your horses op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.