Maas theater dans podium

naar het boek van Joke van Leeuwen
 • 7+
 • theater
Speellijst / tickets

Over verlangen, liefde en loslaten

Warre en Tine maken houten vogelhuisjes in alle maten; van puttertje tot zeearend. Dat doen ze aan de keukentafel en dat doen ze al jaren. Daar zijn ze heel tevreden mee. Op een dag vindt Warre onder een struik iets vreemds. Hij weet niet of het een vogel is in de vorm van een meisje, of een meisje in de vorm van een vogel. Zijn vrouw Tine wil het houden, alsof het haar eigen kind is. Maar het heeft vleugels.

Op zeker moment is Viegeltje – zoals ze haar hebben genoemd – gevlogen. Tine wil haar zoeken. Ze is bezorgd dat haar meisje het niet redt in haar eentje. Wat kan haar allemaal wel niet overkomen? Misschien zijn er wel kinderen die denken dat ze speelgoed is. Of een spook. Of een wonderlijk diertje dat opgesloten moet worden. Warre denkt dat dit bijzondere vogeltje haar weg wel zal vinden. Maar wie heeft er gelijk?

Herfstvakantie bij Maas
IEP! is onderdeel van de herfstvakantie in het Maaspodium. Er is in die week nog veel meer te doen bij Maas. Kunst knutselen, dansen of gewoon lekker buiten spelen, je kunt je er de hele dag vermaken. Klik hier voor meer info.

 • Quotes

 • Credits

 • “Ottolien Boeschoten en Gerold Guthman kiezen voor de kracht van de verbeelding. Met middelen als doekjes, koffiekopjes, lampjes en houten vogelhuisjes. Waar Boeschoten het taalspel alle eer gunt, grossiert Guthman in hilarische typetjes.”
  Volkskrant ****

  “De ervaren Boeschoten en Guthman staan hun mannetje en kunnen goed overweg met de kinderen in de zaal…prettige voorstelling.”
  Theaterkrant

  “Liefdevol spel in Iep! Op speelse wijze betrekken de acteurs de kinderen bij het verhaal. Het toneelbeeld ziet er prachtig uit, razend knap, met veel verbeeldingskracht, heel aansprekend.” Scenes.nu ****

 • Regie: Bruun Kuijt
  Toneelbewerking: Tom Sijtsma
  Spel: Ottolien Boeschoten en Gerold Guthman
  Decorontwerp: Ascon de Nijs
  Kostuums: Nienke Algra
  Lichtontwerp: Paul Romkes
  Impresariaat: Kik Productions

Geef een reactie

Of deel Iep! op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Iep!

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.