Maas theater dans podium

Muziektheater met René Groothof
 • 8+
 • theater
Speellijst / tickets

Een zinderende thriller in een warm Zuid-Italiaans dorp voor iedereen die durft maar vooral voor diegenen die nog niet durven. Naar een boek van Niccolò Ammaniti.

De 9-jarige Michele Amitrano woont met zijn 5-jarige zusje Maria in het piepkleine Zuid-Italiaanse gehucht Acqua Traverse. Op een dag ontdekt Michele tijdens het spelen op een afgelegen plek achter een heuvel een ruïne. Daar vindt hij een met golfplaten bedekt gat in de grond. Als hij daaronder kijkt, ziet hij in de kuil een jongen; even oud als hij maar bleek, vies en uitgemergeld. Wie is die jongen en wat doet hij daar? Er ontstaat een spannende vriendschap tussen beide jongens. Maar als Michele ontdekt waarom zijn vriend daar in die kuil zit moet hij in zijn eentje een reddingsoperatie op touw zetten. Hij overwint zijn angst, negeert het verbod van zijn ouders, en zet zijn eerste stappen op weg naar volwassenheid.

Ammaniti weet herkenbare en simpele gebeurtenissen te beschrijven die beginnen als een spannend kinderspel maar eindigen als een waarachtige strijd op leven en dood. Beer muziektheaterpoducties maakt er een evenzo spannende muziektheatervoorstelling van.

Ik ben niet bang is genomineerd voor de Gouden Krekel (2013). De jury: “Groothof toont zich wederom een groots verhalenverteller. (…) zijn meeslepende, kalme manier van vertellen, zijn uitmuntende transformaties, de goed gedoceerde muziek en de zorgvuldige regie hebben een indringend effect. Ik ben niet bang kent een unieke kwaliteit die zowel bij de strot grijpt als ruimte biedt aan de fantasie van de toeschouwer.”

https://www.youtube.com/watch?v=0fVksVqYtXM

 

 • Quotes

 • Credits

 • “Heftig verhaal wordt door de elastieke vertelkracht van Groothof warmbloedig”
  de Volkskrant ****

 • Regie: Aike Dirkzwager
  Spel: René Groothof
  Compositie, spel en saxofoon: Niels Bijl
  Vormgeving en decor: Rogier Willems
  Licht: Dirk Blom

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Ik ben niet bang

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

Gespeeld

 • Ik ben niet bang Maaspodium Rotterdam
 • Ik ben niet bang Maaspodium Rotterdam