Maas theater dans podium

Confronterend levensverhaal
 • muziek
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Deze voorstelling is onderdeel van de Theater of the Now reeks. Tickets zijn inclusief randprogramma.

Ze trapt het raam open en springt op het kozijn. Haar benen wiebelen vervaarlijk heen en weer. In de verte hoort ze warme vrouwenstemmen zingen. Er verschijnt een lach op haar gezicht.

Er zijn van die verhalen die verteld moeten worden. Verbazingwekkend en meeslepend. Verhalen die je ontroeren, boos maken, of laten lachen. Regisseur Celil Toksöz verzamelt zulke verhalen en maakt er een hartverwarmende voorstelling van. Het waargebeurde verhaal van Ayşegül Karaca is er hier één van.

Ayşegül, een jonge Turks-Nederlandse actrice en zangeres, is geboren met een oogafwijking waardoor zij door het leven gaat met een zicht van 20 procent. Zij ziet wazig, net zoals wij onder water zien. Ayşegül groeide op in een gezin waarin ze moest opboksen tegen de eeuwenoude mannencultuur, waar uithuwelijking nog de norm was. Toch kan haar humor en kracht niet onderdrukt worden.

In Ik zie, ik zie wat jij niet ziet staat Aysegül op en confronteert het publiek met haar levensverhaal. Op een verrassende, humoristische en soms interactieve wijze onthult zij haar familiegeheim en deelt zij de ervaring van het niet kunnen zien met het publiek. Een muzikale voorstelling waarin Turkse zang en ingrijpend spel elkaar afwisselen.

Percussionist Modar Salama brengt samen met het vrouwenkoor warme melodieën de zaal in. Onder het motto “laat je zien, laat je horen, laat je gaan” transformeert Ayşegül in een sterke en krachtige vrouw die haar uitweg vindt in muziek.

Duur voorstelling: 60 minuten (o.v.b.)

Theater of the Now randprogramma
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet is onderdeel van de Theater of the Now reeks: interactieve avonden over de wereld nu, met een randprogramma dat is samengesteld door een Rotterdams jongerenpanel. Tickets voor deze voorstelling zijn inclusief (interactief) randprogramma. Klik hier voor meer informatie over Theater of the Now.

 • Credits

 • Door: Ayşegül Karaca
  Samenstelling en regie:
  Celil Toksöz
  Spel:
  Ayşegül Karaca
  Regieassistent, dramaturgie: Ivana Cult (stage)
  Dramaturgie: Elena Serrano Gonzalez
  Research: Anne van Delft
  Met dank aan: Sophie Kassies
  Geproduceerd door: Storytelling Centre in het kader van het StorytellingTheater Lab

Geef een reactie

Of deel Ik zie, ik zie wat jij niet ziet op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.