Maas theater dans podium

featuring Winne en Monta
  • XL
Speellijst / tickets

Leer Winne en Monta kennen via een interview en intiem optreden

Tijdens Inspired 2 Inspire geeft het jongerenpanel Music Matters 2 ME je de kans om al je prangende vragen te stellen aan twee bekende Rotterdamse artiesten. Op 19 mei is het de beurt aan Winne en Monta. Met een mix van pure muziek en een inspirerend gesprek zorgen wij ervoor dat jij kunt genieten van een ontspannen avond.

‘Hoe is het met je?’ ‘Druk, druk, druk’ is het antwoord wat je vaak krijgt. In onze samenleving, waarin alles zo snel gaat, vergeten we wel eens om onze dromen na te jagen en echt even te ontspannen. Wij willen de focus leggen op genieten en inspireren. Met dit keer een cherry on the top, Daisy Da Veiga als host.

Winne
Nadat Winston Bergwijn –Winne- in 2005 uit het niets verscheen, is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphop scene. Hij lekte de track ‘Top 3 MC’ en werkte zichzelf hiermee in de spotlights bij verschillende media. Met minder dan een handjevol Nederlandse tracks treedt hij vervolgens als gast meerdere keren op tijdens de Buitenwesten tour van onder meer Opgezwolle. Het volwaardige debuutalbum ‘Winne Zonder Strijd’ volgt in 2009, waarmee hij toerde door Nederland en België. Hij stond op podia’s als Lowlands, Solar Weekend, Mysteryland en Noorderslag. Het volgende project van Winne is de ‘So So Lobi’ mixtape in samenwerking met zijn label TopNotch en Patta. Winne startte via Twitter een offensief aan positiviteit, met behulp van collega rappers die allen tracks leverden voor de mixtape. Ook in de jaren daarna zat hij niet stil, je kunt Winne kennen van het hiphopcollectief Ecktuh Ecktuh (met o.a. Feis, Uniq, Aleerock) en de groep Great Minds. Met Great Minds (Sticks, Jiggy Dje en Dr. Moon) schreef hij geschiedenis met de hoogste positie ooit voor een Nederlandstalig hiphop album.

Monta
De Rotterdamse rapper maakt voornamelijk creatieve hiphop nummers met een positieve boodschap. De goedlachse muzikant viel al in de smaak tijdens zijn deelname aan de Grote Prijs van Rotterdam in 2013. In december 2014 bracht Monta zijn debuut-EP ‘Dit Is Monta’ uit in samenwerking met het Rotterdamse label Eastgarden Music. In 2015 won hij de Music Matters Award en mag hij zich de muziekambassadeur van Rotterdam 2016 noemen. Samen met zijn band Mothers Groovebox werken zij aan hun eerste EP, die in 2016 zal worden gereleased.

Music Matters 2 ME
Het Jongerenpanel van Music Matters. Een groep enthousiaste Rotterdamse jongeren die zich inzetten voor jongeren en muziek in de stad. Ze zijn van mening dat twee dingen echt belangrijk zijn; zelfontwikkeling en genieten. Door middel van evenementen als Inspired 2 Inspire willen ze deze twee prioriteiten bij elkaar brengen.

  • Credits

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Inspired 2 Inspire

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.