Maas theater dans podium

Een scherp, volwassen sprookje
 • Muziektheater
 • XL
Speellijst / tickets

waarin heksen gelijk krijgen, aardige mensen liegen en goede mensen sterven

In Into the Woods smeedt Steven Sondheim op komische wijze bekende sprookjes samen tot één verhaal. Roodkapje, Assepoester en vele andere figuren stappen uit hun eigen sprookje en treffen elkaar in het bos. Sondheim haalt de sprookjesfiguren uit hun traditionele context en geeft ze moderne gedachten en inzichten.

Into the woods is een scherp, volwassen sprookje. Het gaat over opgroeien en identiteit. Wie ben je en wat wens je in het leven? En wat gebeurt er als iets wat je wenst, daadwerkelijk uitkomt? Ben je dan nog dezelfde als daarvoor en ben je dan eigenlijk wel echt gelukkig?
Dit sprookje eindigt niet met: ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’, het begint ermee. Het gaat over ons, inwoners van een koninkrijkje, waarin alles goed geregeld is en waarin we gelukkig zijn. Maar wie zijn wij eigenlijk? En wat doen we als we bedreigd worden, hoe reageren wij dan? Zijn we dan nog wel zo nobel en integer? Into the woods toont de mens zoals hij is, kleinzielig en inhalig, maar ook in staat tot grote medemenselijkheid. Een sprookje waarin heksen gelijk krijgen, aardige mensen liegen en goede mensen sterven.

 • Credits

 • Cast: Caitlin Baank, Manon van den Berg, Keoni Blockx, Yoshua van den Broek, Safiera Dooijenburgh, Rose-Anne van Elswijk, Martijn Noort, Britt van Schie, Jochem Smit, Dieuwke Tönissen, Vera de Koster, Babeth van der Zalm en Froukje Zuidema.
  Regie: Julia Bless
  Muzikale leiding: Michiel Ballhaus

Geef een reactie

Of deel Into the Woods op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Into the Woods Maaspodium Rotterdam
 • Into the Woods Maaspodium Rotterdam
 • Into the Woods Maaspodium Rotterdam

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.